İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER; “ROTAMIZ NET, PUSULAMIZ MİLLET’’

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER;  “ROTAMIZ NET, PUSULAMIZ MİLLET’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. “MİLLETİN İRADESİNE GÖRE DEĞİL, KENDİ KEYİFLERİNE GÖRE SİYASETE YÖN VERMEYE HEVESLENEN NOBRANLARIN TEZGÂHLARINI BOZDUK!’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

“MİLLETİN İRADESİNE GÖRE DEĞİL, KENDİ KEYİFLERİNE GÖRE SİYASETE YÖN VERMEYE HEVESLENEN NOBRANLARIN TEZGÂHLARINI BOZDUK!’’

Tüm parti mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan Akşener,25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin o günden bugüne geliş sürecini anlatarak; ‘’Demiştik ki; aziz milletimizin teveccühüyle, milletimizin sesi olacağız… Olduk mu? Olduk.  Hem de öyle bir olduk ki; siyasetin, alışılmış düzenini bozduk! Siyaset esnaflarının rahatlarını bozduk! Milletin iradesine göre değil, kendi keyiflerine göre siyasete yön vermeye heveslenen, nobranların tezgâhlarını bozduk!’’ dedi. 

“İYİ PARTİ, KİŞİSEL İHTİRASLARAMAHKÛM EDİLEN MEMLEKETİMİZ İÇİNBİR ÇIKIŞ KAPISIDIR!’’

İYİ Parti’nin kurulduğu günden beri milletin sesine kulak veren bir parti olduğunun altını çizen Akşener; ‘’İYİ Parti; dengesi bozulan siyasetin, su terazisidir! İki yumruk arasına sıkıştırılan, milletimiz için, yaşam odasıdır! Kişisel ihtiraslara, mahkûm edilen, memleketimiz için, bir çıkış kapısıdır! Çünkü İYİ Parti, atalarımızın tarihin taşlarına kazınmış öğüdü, büyük Türk Milleti’nin, hürriyet aşkının mührüdür! İYİ Parti, Ergenekon’dur. Millet ve siyaset arasındaki demirden dağları eritendir!’’ diye konuştu.

“BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZIN; YÖNÜ DE, YOLU DA, PUSULASI DA AZİZ MİLLETİMİZİN TA KENDİSİDİR.’’

İYİ Parti’nin yolculuğunu anlatarak konuşmasına devam eden Akşener; karşılaştıkları engelleri, zorlukları, iftiraları hatırlatarak; ‘’Biz bugünlere, koltuk sahibi olmak için gelmedik. Biz bugünlere, zengin olmak için gelmedik. Biz bugünlere, kendi ikballerimiz için de gelmedik. Biz bugünlere, milletimiz için geldik. Hırslara esir olmadık. Kibirle kalplerimizi karartmadık.  Makam sarhoşluğuna kapılmadık. Çünkü biz bugünlere, milletimizin teveccühüyle geldik. İşte bu yüzden, bizim siyaset anlayışımızın; yönü de, yolu da, pusulası da aziz milletimizin, ta kendisidir. Türkiye için vaat ettiğimiz, siyaset anlayışımızın, temeli, milletin kutlu iradesidir. Ve millet iradesinin ölçüsü de sandıktır, sandıktan çıkan sonuçtur.’’ diye konuştu.

“BİR ŞEY OLAMADIĞINA ÖFKELENİP BİZATİHİ İÇİMİZDEN YAPILAN İFTİRA HAKARET VE ÇİRKİNLİKLERE GÖĞÜS GERDİK.’’

Parti içinde muhalif grupların kendisine yönelik iftiralarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Hele ki bir şey olamadığına öfkelenip bizatihi içimizden yapılan iftira hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Hiçbir düşmanım şahsen hiçbir düşmanım hiçbir rakibim beni hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Allah bana bunu gösterdi ama affetmeyeceğim. Asla affetmeyeceğim. Billahi affetmeyeceğim, vallahi affetmeyeceğim.’’

“KURULTAYLAR HESAPLAŞMA YERİDİR’’

Konuşması esnasında parti içinde yaşanan sorunları değerlendiren Akşener, Genel Başkan olduktan sonra çeşitli yöntemlerle parti içinde demokrasi oluşturmaya çalıştığının altını çizerek; ‘’Kurultaylar hesaplaşma yeridir. Hesap sormanız, hesap sormam ve hesap verme yeridir. Ben hesap vereceğim siz de hesap vereceksiniz. Herkesin hesap verme yeridir. Öyle çirkinlikler yapıldı ki günlerce uyuyamadım. Burada söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki tekrar edemeyeceğim. Sonra gördüm ki olmuyor. Herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Milletvekili olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor. GİK oluyor yetmiyor, GBY isteniyor. Kardeşim kadrolarımız sınırlı. Bırakın da birileri de o görevleri yerine getirsin.’’ dedi.

“CHP’DEN 15 VEKİL İSTEMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIDIR’’

CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişini hatırlatarak konuşmasını devam eden Akşener; “Şimdi biz fedakârlık yapan insanlarız ya. Türkiye bizim için önde ya. Genel Başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya. Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır.’’ dedi.

“ÖMER SEYFETTİN’İN DİYETİNE DÖNDÜ BU İŞ’’

CHP’den istenilen 15 milletvekiline dair konuşmaya devam eden Akşener; ‘’Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş. Gelelim beraber girdik, seçime girdik. Ama biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim, çok çaresiz hissettim.’’ diye konuştu.

“15 MİLLETVEKİLİ ALDIK. BU BİZE KUYRUK SİYASETİNE MAL OLDU.’’

CHP’den 15 milletvekilinin, İYİ Parti’ye geçmesinin Türkiye büyük bir iyilik yaptığını ifade eden Akşener; ‘’Ben canımla, kafamla, kellemle top oynamayı severim. Yapamadık. 28 Şubat’ta oynadım. Şu kadar umurum olmadı. Tayyip Erdoğan’la ters düştük, mücadele ettim. Şu kadar umurum olmadı, şu kadar korkum olmadı. Her hafta benim tutuklanacağımı söyleyenler oldu aramızda. Can, baş üstüne dedim şu kadar umurum olmadı. Şu kadar korkum olmadı. Ama cesaret edemedik, savaşmadık, mücadele etmedik. 15 milletvekili aldık. Bu bize neye mal oldu? Kuyruk siyasetine mal oldu. Ama eğriye eğri, doğruya doğru. Bu aynı zamanda Türkiye’ye büyük bir iyilik yaptı. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu, CHP ile yapılan bu işbirliğinin sahada bulunan her renkten siyasi görüşteki insanların önyargılarının değişmesine sebep oldu.’’ dedi.

''BİZ HARİÇ HERKES KAZANMAYI SAĞLADI''

2019 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak sürecini hatırlatan Akşener; ‘’İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok etkileyen, en çok üzen ne oldu biliyor musunuz? İstanbul’un seçimini biz değil HDP kazandırdı. Efendim bilmem nerenin seçimini biz değil HDP kazandırdı. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti; önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil muhalefetin bir bölümü de; muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri, tanzim edicileri tarafından da tehdit görülen, tehlike görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir.’’ diye konuştu.

“TEMAYÜLDE GERİDE ÇIKAN ARKADAŞLARIMIZ, SIRA SATMAKTAN TUT HER TÜRLÜ AHLAKSIZLIĞI ÖNE KOYAN AÇIKLAMALAR YAPTILAR.’’

Seçim döneminde milletvekili adaylarını temayül yoklamasıyla belirleyen Akşener, temayül yoklamasında yaşananları dile getirerek parti içine şu sözlerle seslendi:

“Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız, sıra satmaktan tut her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Sonuç, arkadaş 17’de çıkmış. Tüh tüh özür dilerim çıkaramadım 1’de sizleri. Kusura bakmayın. Madem kurucusunuz, madem bilmem hangi görevdesiniz. Niçin kardeşim siz bugüne kadar o üyenin kendisine ulaşmadınız, teşkilatlarına ulaşmadınız da ‘Bana yar olmayan kara toprağın’ diyen, partimizi yerle bir eden, partimizi yandaş televizyonlarda bizimle ilgili ahlaksız görüşleri olan yerlerde partimizi her türlü iftiranın karşısında bıraktınız? Siz kim, Türk milliyetçiliği kim? Siz kim Türkiye kim, siz kim Türklük kim? Saygısızlar.’’

“BUNDAN SONRA PARTİMİZE SAYGISIZLIK EDEN, PARTİMİZE ZARAR VERMEYE KALKIŞAN HERKES HAKKINDA BİZZAT GEREĞİNİ BEN YAPACAĞIM.’’

Salona elinde bir torbayla gelen Akşener, torbayı işaret ederek; ‘’Bu ne biliyor musunuz? Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba. Bana kala kala kura kaldı. Ayıp be ayıp Kura mı çekeyim ben? Milletvekillerini kurayla mı belirleyeyim? GİK’i kurayla mı belirleyeyim? Ne istiyorsunuz kardeşim? Saygısızlar. Evet hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, partimize sosyal medyadan oradan buradan zarar vermeye kalkışan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım ben.’’ dedi.

“SİYASETÇİNİN GÖREVİ; MİLLETİN SESİNİ, MESAJINI VE TALEBİNİ DUYMAKTIR. ÇÜNKÜ MİLLETE KULAK TIKAYARAK SİYASET YAPILMAZ.’’

Seçim döneminin geride kaldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Biz, siyasetimizi; şikâyet üzerine değil, cesaret üzerine şekillendiririz. Ne kazanmanın sarhoşluğuna kapılırız ne de kaybetmenin üzüntüsünde kayboluruz. İYİ Parti olarak bizim baktığımız çerçevede siyasetçinin görevi; milletin sesini, mesajını ve talebini duymaktır. Çünkü millete kulak tıkayarak siyaset yapılmaz. Milletin kararının olmadığı bir yerden; sözde düşünürlerin, ‘kanaat önderlerinin’, siyasi elitlerin keyiflerine göre yaptıkları, tanzim üzerinden bir demokrasi inşa edilemez. Çünkü demokrasi, yalnız ve yalnızca, milletle beraber inşa edilir.’’ sözleriyle konuşmasına devam etti.

İYİ Parti olarak, seçim sonuçlarının muhasebesini yaptıklarının altını çizen Akşener; muhalefet olarak sahada ve Meclis’te çalışmaya, milletin sesini duyurmaya devam edeceklerini vurguladı. 

“GERİDE BIRAKTIĞIMIZSEÇİMLERLE BİRLİKTE; MİLLETİMİZİN, İKİ YUMRUK ARASINA SIKIŞTIRILMAKTAN NE KADAR YORULDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLDUK.’’

Seçimleri değerlendirerek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Geride bıraktığımız, seçimlerle birlikte; milletimizin, iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk.  Maalesef; alışılmış kutuplaşma alanlarının, ‘Sen şucusun, sen bucusun’ diye ayrıştırılmanın ve suni kavgaların gölgesinde bir seçim süreci yaşandı. Bu dönemde siyaset, ne yazık ki; milletimizin gündeminde olmayan konular üzerinden yapıldı. Milletin sesini duymak istemeyenlerin sorumluluktan kaçmak için kutuplaşma alanlarını fütursuzca kaşıdığı bir kampanya dönemi geçti.’’ dedi.

“MİLLETİMİZİN HELAL OYLARI; SADECE BİR SAYIYA, BİR SKOR TABELASINA İNDİRGENDİ.’’

Seçim döneminde iktidarın suni gündemlerine sıkıştırıldıklarının altını çizen Akşener; “Milletimizin helal oyları; sadece bir sayıya, bir skor tabelasına indirgendi. Ve sonuç olarak siyaset çıkmaza sürüklendi. Hizmet üzerinden yarışılmadı. Projeler üzerinden yarışılmadı. Kadrolar üzerinden yarışılmadı. Çünkü, kendi kabiliyetsizliğini, gizlemek isteyen iktidarın orta yere yuvarladığı yün yumakları, buna imkân tanımadı. Millete çözüm, yol ve seçenek üretileceğine; yalan üretildi, algı yönetildi. Milletimizin, milli ve manevi duyguları düpedüz suiistimal edildi.’’ sözleriyle konuşmasına devam etti.

“BU ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMENİN YOLU; MİLLETİ, SANDIK GELDİĞİNDE İŞARET EDİLEN YERE MECBUREN OY VEREN, MARABALAR OLARAK GÖREN UCUBE BİR SİYASET ANLAYIŞINI YIKIP ATMAKTIR.’’

Seçimlerde, millet iradesinin verdiği esas mesajın; siyasetin hapsedildiği çıkmazdan kurtarılması ve millet için millet ile beraber yapılan yeni bir siyasetin önünün açılması olduğunu ifade eden Akşener; ‘’Ama öyle sadece sözle değil. Gerçek bir yeniliği başlatarak… Eskinin tozlu sayfalarını, geride bırakarak. Sadece kişilere değil, topyekûn bir anlayışa, karşı koyarak... Siyasette bu anlayışı değiştirmenin yolu da her şeyden önce; 85 milyon insanımızı; oy tercihleri, hayat görüşleri veya yaşam biçimleri üzerinden maruz bırakıldığı, keskin tanımlardan, sıkıştırıldığı kutuplaşma alanlarından derhâl kurtarmaktır. Milleti; sandık geldiğinde, işaret edilen yere mecburen oy veren, marabalar olarak gören ucube bir siyaset anlayışını yıkıp atmaktır. Millet iradesini de işine geldiğinde kutsayıp gelmediğinde aşağılayan büyük bir nobranlığı, siyasetten temizlemektir.’’ diye konuştu.

“ARTIK MİLLETİMİZ‘GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM” SİYASETİNİN YERİNİ, ‘DOKUNAN, DUYAN, ANLAYAN’ BİR SİYASETE BIRAKMASINI İSTİYOR.’’

Türkiye’de gençlerin, kadınların, çocukların; yaşadığı sorunların, siyasi çıkmazların içinde kaldığını ifade eden Akşener; ‘’Enflasyon, tavan yaparken; millî değerlerimiz tartışılıyor. Kira fiyatları, dudak uçuklatırken; kadınların başörtüsü tartışılıyor. Sınırlarımız, kevgire dönerken; yüce dinimiz, maneviyatımız tartışılıyor. Cumhuriyetimizin, 100’üncü yılına girerken; Atatürk’ümüz tartışılıyor. 11 ilimiz, harap bitap hâldeyken; depremzede kardeşlerimizin kime oy verip, vermediği tartışılıyor. Ancak artık milletimiz bu tartışmaların, son bulmasını istiyor. ‘Görmedim, duymadım, bilmiyorum” siyasetinin yerini, ‘Dokunan, duyan, anlayan’ bir siyasete bırakmasını istiyor. Siyasetçilerin, geldikleri makamlara; kariyer olarak değil, vazife olarak bakmasını istiyor.’’ dedi.

“ŞÜPHESİZ Kİ; HAKİKİ YENİLİK, DAİMA ÖZE DÖNEREK BAŞLAR.”

Siyasette yenilik vurgusuyla konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Bizim, seçim sonuçlarından aldığımız mesaj; milletimizin, iktidarıyla muhalefetiyle Türk siyaseti için yeni bir anlayış talebinde bulunduğudur. Şüphesiz ki; hakiki yenilik, daima öze dönerek başlar. Bu yüzden biz de, yine ve yeniden; özümüze, en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğiz. Konuşan bir Türkiye için meydanlarda; gören bir Türkiye için, sokaklarda; duyan bir Türkiye için, kürsülerde olmaya aynı azimle, devam edeceğiz. Üreten bir Türkiye için, tarlalarda, yeşil bir Türkiye için, ormanlarda, mavi bir Türkiye için, ırmaklarda
 yaşayan, yaşatan ve mutlu bir Türkiye için; şehirlerde, ilçelerde, köylerde olmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

“ANLIYORUM EŞİTLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, ANLIYORUM KORKTUNUZ BİRAZ İPİN UCU KAÇTI, KORKTUNUZ DENGELİYORSUNUZ.’’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından 1 aydır konuşmadığını ve olanları izlediğini ifade eden Akşener, çeşitli kanaat önderleri tarafından kaybetmenin sorumlusunun Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kendisine çevrildiğine işaret etti.

Akşener konuşmasına; ‘’Birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. Yani 45 ilde sayın Mansur Yavaş’la büyük çoğunluğu olan, CHP’den bir kişinin çağırılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Seçimlerde milletvekili adaylarımız bir oy Meral’e, bir oy Kemal’e diyerek oy istediler. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum eşitlemeye çalışıyorsunuz, anlıyorum korktunuz biraz ipin ucu kaçtı, korktunuz dengeliyorsunuz. Aynı İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir demeniz gibi. İyi bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum.’’ sözleriyle devam etti.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ PARTİ AİDİYETİDİR.’’

Konuşmasına parti mensuplarına seslenerek devam eden Akşener; ‘’Birinci önceliğimiz parti aidiyetidir. Asla bu konuda herhangi bir hoşgörü yoktur. Herhangi bir tolerans yoktur. Bunu hissetmeyenler kapı burada.’’ dedi.

İYİ Parti’ye ait bir medya gücünün olmadığını ifade ederek konuşmasına devam eden Akşener, muhalif medyanın İYİ Parti’ye yönelik tutumunu eleştirerek partililerine şu sözlerle seslendi:

“2, bizim medyamız yoktur. Muhalif medya da bizim değildir. Muhalif medyanın mensupları da bizim değildir. Youtuber konumunda olan hiç kimse bizimle beraber, bize insaflı değildir. Önemli olan reytingdir, tıklamadır. Bize hakaret edilmenin, bize insafsızlık edilmenin, bize yanlış yapmanın hiçbir yaptırımı yoktur. Dolayısıyla biz yapayalnız sadece milletiyle el sıkışmış, milletinin dışında yanında yöresinde hiç kimsenin bulunmadığı Türkiye’de tek siyasi organizasyonuz.’’ dedi.

“NE KADAR BÜYÜK BİR İNSANMIŞIM Kİ CUMHURBAŞKANLIĞININ KAZANDIRILMASI DA KAZANDIRILMAMASI DA BENİMMİŞ.’’

Akşener konuşmasına; “Eğer memnun olacaksa bu muhteremler, ağızlarından tükürükler saçarak konuşan bu insanlar; evet kardeşim sorumluluğu alıyorum. Ne kadar büyük bir insanmışım ki cumhurbaşkanlığının kazandırılması da kazandırılmaması da benimmiş. Aldım kabul ettim başıma koydum. Evet bir dahaki sefere söz kazandıracağım.’’ sözleriyle devam etti.

“SİYASETTE DURDUĞUMUZ YERİBAŞKALARINA GÖRE DEĞİL, MİLLETİMİZİNBEKLENTİLERİNE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ.’’

Siyaset anlayışlarının öznesinde millet olduğunun altını çizerek konuşmasına devam eden Akşener, İYİ Parti olarak yeni dönemde millete rağmen değil, milletle beraber yapılan yepyeni bir siyasetin yolunu açacaklarını ifade ederek; ‘’Bizim varlık gerekçemiz; başkalarının yaptıkları ya da yapmadıkları değil, milletimiz ve memleketimiz için yapmak istediklerimizdir. Bu yüzden de, siyasette durduğumuz yeri; başkalarına göre değil; milletimizin, beklentilerine göre belirleyeceğiz! İşte tam da bu nedenle; Milletin ayağına gideceğine milleti küçümseyen siyaseti değiştireceğiz! Seçim kazanmayı, koltuk kazanmaya indirgeyen siyaseti değiştireceğiz!Milletin dertlerine, çözüm üreteceğine, sanal ve yapay gerçeklikler üreten siyaseti değiştireceğiz! ‘Ceketimi assam seçilirim” diyen buyurgan siyaseti değiştireceğiz! İnsanımızı iki yumruk arasına sıkıştırıp nefretten beslenen siyaseti değiştireceğiz! Millet iradesine, deli gömleği biçen; insanımızı, hür değil, makbul vatandaş olmaya zorlayanda yatmacı siyaseti değiştireceğiz!’’diye konuştu.

“OTOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN KURTULMAK İSTİYORSAK YENİLEŞMESİ GEREKEN İŞTE BU SİYASETTİR!”

Yenilik vurgusuyla sözlerine devam eden Akşener; ‘’Eğer ki ülkemizin tüm damarlarına işlenen otokrasi kültüründen kurtulmak istiyorsak yenileşmesi gereken işte bu siyasettir! Eğer ki gerçek bir demokrasi istiyorsak yenileşmesi gereken işte bu anlayıştır! Eğer ki hak, sahiplerini bulsun; kayırma düzeni son bulsun istiyorsak yenileşmesi gereken işte bu zihniyettir!” diye konuştu.

“BİZ KENDİMİZE, GÜNEŞİ ÖRNEK ALIRIZ. BATMAKTAN KORKMAYIZ! DOĞMAKTAN BIKMAYIZ! ASLA SÖNMEYİZ, ASLA TÜKENMEYİZ!’’

İYİ Parti olarak önlerinde zorlu bir yolculuk olduğunun altını çizen Akşener, ‘’Yolu doğru olanın, yükü de ağır olurmuş. Ama kimse merak etmesin. Biz, bu ateşten gömleği giymeye, alışkınız. Siyaseti, kendimiz için, bir ikbal kaynağı görmediğimiz için inandığımız yolda, milletimizin yolunda dimdik yürümekten gocunmayız. Bizi, bu yoldan döndürmek isteyenler, elbette olabilir. Ama onların rüzgârı, ne kadar sert eserse essin bizden alıp götüreceği, sadece tozdur! Biz kendimize, güneşi örnek alırız. Batmaktan korkmayız! Doğmaktan bıkmayız! Asla sönmeyiz, asla tükenmeyiz!’’ dedi.

“TÜRKİYE İÇİN HEDEFLEDİĞİMİZ BÜYÜK VİZYONA MİLLETİMİZDEN BAŞKA ORTAK ARAMADIK, ARAMAYACAĞIZ!” 

Yeni dönemde de her bir vatandaşı dinlemeye devam edeceklerini ifade eden Akşener; “İYİ Parti olarak ilk günden beri bildiğimiz bir şey var ki Türkiye için vaat ettiğimiz güçlü demokrasiye milletimizden başka kimseyle ulaşamayız. İşte o nedenle; Türkiye için hedeflediğimiz büyük vizyona milletimizden başka ortak aramadık, aramayacağız! Türkiye’yi taşıyacağımız müreffeh yarınlara milletimizden başka paydaş aramadık, aramayacağız!” sözleriyle konuşmasına devam etti.

“DERDİ MİLLET OLMAYANLAR İÇİN FEVKALADE KONFORLU OLAN BU SİYASET ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ.’’

Türkiye’deki siyaset anlayışını eleştirerek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Sadece ve sadece, koltuklarını korumayı dert edinen; birini döverek, diğerini de, severek büyüyen; milletimizi, kimlik ve tercihleri üzerinden, birbirine düşüren; derdi millet olmayanlar için fevkalade konforlu olan bu siyaset anlayışına son vereceğiz. Gönüller arasına örülen duvarları, teker teker yıkacağız. Ortak dertlerimize odaklanacak, ayrışan noktalarımızı da tıpkı özümüzde olduğu gibi güç alacağımız bir zenginlik sayacağız. Cumhuriyet değerlerimizin ne yok sayılmasına ne de kişisel hırslara kalkan yapılmasına izin vermeyeceğiz.’’ diye konuştu.

“İYİ PARTİ, SADECE VE SADECE MİLLETİN OLDUĞU YERDE DURUR.’’

Kimsenin yönlendirmesiyle siyaset yapmadıklarının altını çizen Akşener, konuşmasına millet vurgusuyla devam ederek şu ifadeleri kullandı:

‘’Şimdiye kadar, birilerinin ne omuz atarak ne de omuz vererek İYİ Parti olarak bizi; bir yerlere konumlandırmasına, bize istikamet çizmesine, bize rol biçmesine, izin vermedik. Bugünden sonra da, vermeyeceğiz. Çünkü bizim yönümüz de, yolumuz da bellidir. İYİ Parti’nin pusulası, her daim millettir. İYİ Parti, milletin talebi, hakkı, haklı itirazıdır. İYİ Parti, sadece ve sadece, milletin olduğu yerde durur. Memleket sevdamız, bulunduğumuz yeri, bir çekim merkezine, dönüştürecek kadar güçlüdür, derindir, sağlamdır.’’

“SİYASETTE YENİ BİR ZEMİN KURACAĞIZ, YENİ BİR YOL AÇACAĞIZ!”

İYİ Parti’de siyasetin milletle beraber yapılacağını vurgulayarak konuşmasına devam eden Akşener; ‘’85 milyon insanımızın mutluluğu, sevinci ve birliği için; siyasette yeni bir zemin kuracağız, yeni bir yol açacağız. Nasıl ki partimizin başkaları gibi kendi içine kapanan, kendi kendini doğrulayan, milletle değil kendisiyle meşgul olan bir yankı odasına dönüşmesine izin vermediysek siyasetin de bu çukura düşmesine izin vermeyeceğiz! Nasıl ki partimizin politikalarına, söylemlerine ve eylemlerine milletimizle birlikte karar verdiysek; siyasetin de millet için milletle beraber yapılmasını sağlayacağız! Nasıl ki partimizin; demokrasiyi içselleştirmesini sağladıysak siyaseti de çoğulcu demokrasiyle barıştıracağız!’’ diye konuştu.

“BUGÜN, BURADAHEP BİRLİKTE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ!”

İYİ Parti olarak siyasette bu yeniliği sağlayacaklarının altını çizen Akşener; “Bugün burada, hep birlikte, yeni bir sayfa açacağız! Bugün buradan, hep birlikte, yeni bir söz söyleyeceğiz! Bugün bu salondan, Büyük Türk Milleti’nin, her bir ferdine yeni bir yol sunacağız! Ancak; tıpkı dün olduğu gibi, bugün de; açtığımız sayfa, milletin sayfası olacak! Ve bu sayfada; tükenmiş kalemlerin izleri olmayacak! Bu sayfada; millete tepeden bakanlara, yer olmayacak! Bu sayfada; her şartta, kendini düşünenlere, yer olmayacak! Söylediğimiz söz, milletin sözü olacak! Ve bu sözde; yalana bulanmış, ihtiras sözcükleri olmayacak! Sunduğumuz yol, milletin yolu olacak! Ve bu yolda; hiçbir yere varmayan çıkmaz sokaklar olmayacak!’’sözleriyle konuşmasına devam etti.

“ROTAMIZ NET, PUSULAMIZ MİLLET!”

Konuşmasının devamında partililerine seslenen Akşener; “Yiğit kardeşlerim, cesur dava arkadaşlarım! Büyük Türk Milleti’nin bizlere verdiği vazifeye, hazır olun! Şunu hiçbir zaman unutmayın: ‘Ne güneş zevalsizdir ne de gölgeler müebbet!’ Tam da bu nedenle aynı dün olduğu gibi bugün de; kalplerimizde cesaret, davamız hürriyet! Rotamız net, pusulamız millet!’’ diyerek konuşmasını tamamladı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı