İstiklal Marşı´nın kabul yıldönümü

İstiklal Marşı´nın kabul yıldönümü

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulünün 98. Yıldönümü ve şair Ersoy anıldı

12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Ersoy´u Anma Günü, Bandırma´da da gerçekleştirildi.

Bandırma Kaymakamlığı´nın organizasyonunda, Bandırma Ortaokulu tarafından düzenlenen anma programı, Okul Müdürü Kenan Ülkar´ın açış konuşmasıyla başladı. Ülkar, ?İstiklal Marşı´nın önemini anlamak için hangi ortam ve şartlarda yazıldığını değerlendirmemiz gerekir. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ama yazacak Türk gençleri de her zaman var olsun? dedi.

Gün ile ilgili olarak açılan şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin Kaymakam Günhan Yazar ve üst düzey protokol tarafından verilmesinin ardından 12 Mart şiir dinletisi gerçekleşti. Program, İstiklal Marşı´nın yazılışının sahnelendiği tiyatro ile sona erdi.

Barış Manço Kültür Merkezi´ndeki programa Kaymakam Günhan Yazar, 6. Ana Jet Üssü Komutan Vekili Hava İkmal Binbaşı Zeynel Karabaş, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi ve kalabalık bir topluluk katıldı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2019-3/12/1758543739521.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli