İstihdam kapıları açıldı

İstihdam kapıları açıldı

İSTİHDAM ‘IN KAPILARI TURİZM FAKÜLTESİNDE AÇILDI

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesinin düzenlediği istihdam ve kariyer günlerinde turizm sektörü ile turizm öğrencileri buluştu. Fuar öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Fuarın ilk gününde Balıkesir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ve Balıkesir İş-kur müdürü Nazım Balcı fuarın açılışında hazır bulundular.

Perşembe günü saat 10.00’da Turizm Fakültesi Konferans Salonunda yapılan konuşma ve plaket töreniyle istihdam fuarı açıldı. İstihdam fuarına sponsor Crystal Hotel’in CEO’suna, İnsan Kaynakları Müdürü’ne ve Genel Müdürüne ,Rektör Alkan ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cevdet Avcıkurt tarafından plaket verildi. Açılışın ardından stantları gezen Rektör Alkan tüm katılımcı firmaları tek tek ziyaret ederek sektör hakkında bilgiler aldı. 

Akdeniz ve Ege bölgesinde faaliyet gösteren 50’ye yakın firmanın katıldığı ve 2 gün süren  Kariyer Günleri’nde 2. ve 3. Sınıf öğrencileri staj bağlantıları kurarken, mezun olma durumundaki öğrenciler de iş başvuruları yaparak, profesyonel iş bağlantıları kurdu. Turizm sektöründe 6 binin üzerinde mezunu bulunan Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2 gün süren istihdam ve kariyer günlerinin üçüncüsü gerçekleşti. Bu etkinliğe toplam 50 otel ve işletme katılırken fuara olan ilgi yoğundu.

Turizm sektörü ile turizm öğrencilerini buluşturan istihdam ve kariyer günleri için bir açıklama yapan Turizm Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, istihdam ve kariyer günlerinin çok verimli geçtiğini belirtirken Balıkesir Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mahir Alkan ve Balıkesir İş-kur müdürü Nazım Balcı ’nın da fuara katılmalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cevdet Avcıkurt açıklamasında şu şekilde devam etti; Bilgi toplumunun küreselleşmiş dünyasında ekonomi, bilgiye ve bilgili insan gücüne bağlı hale gelmiştir. Küresel bilgi toplumu içindeki yarışma, çoklu beceriye ve yaşam boyu öğrenme kapasitesine sahip olan işgücüne ihtiyacı artırmıştır. Nitelikli insan gücü ile işverenleri buluşturan en önemli etkinliklerden biri de istihdam fuarları olmaktadır. Geçen yıl 39 milyon ziyaretçiyi ağırlayan ve 32 milyar dolar döviz geliri elde eden ülkemiz turist sayısında dünyada 6. ve Avrupa’da 4.sıradadır. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi verilerine göre, seyahat ve turizm dünyada doğrudan 260 milyon kişiye iş mikanı sağlamaktadır. Türkiye’de ise 500 bini doğrudan olmak üzere, toplam 2 milyon kişi bu sektörde istihdam olanağı bulmaktadır. Ülkemizin dünya turizm liginde ilk üçe girmesi için nitelikli turizm eğitimi büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede kurumumuz “Kaliteli Eğitim ve Nitelikli İşgücü” prensibini benimseyerek eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bugün, sayılan 90’ı geçen 4 yıllık turizm eğitim kuramlarının arasında öncü kuram olan Fakültemiz, sektördeki gelişmeler paralelinde kendini sürekli yenileme gayreti içerisinde olmaktadır. Bu çerçevede Antalya merkezli Mezunlar Derneğimiz ile işbirliği içerisinde geçmiş yıllarda Antalya`da gerçekleştirmiş olduğumuz İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliğimizi, 3 yıldan ben tüm öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlamak adına Fakültemizde düzenlemekteyiz. İlk iki yıl toplam 94 firmanın katıldığı etkinliğimizde bu yıl 60 dan fazla firma katılımcı olarak yet almaktadır. Geçen yıl Fakültemiz bünyesinde ve Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı diğer Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında eğitim görmekte olan çok sayıda öğrencimiz iş ve staj imkanına kavuşmuştur. Okulumuzdaki bu imkan sayesinde, bütün öğrencilere kolaylık sağlanarak tek tek işletmelere giderek başvuru yapma zahmeti ortadan kaldırılmaktadır. Bu vesile ile, öğrencilerin geleceklerine dair kararlı adımlar atabilmeleri için fırsatlar da sunulmaktadır. Sektör temsilcileri aynı zamanda öğrencileri hem işletme hem de sektör hakkında bilgilendirmektedirler. İstihdam ve Kariyer Günleri sayesinde okulumuz ile turizm dünyası arasındaki bilgi alışverişi ve işbirliği imkanları daha da gelişmektedir.

Ben sözlerimi burada tamamlarken, İstihdam ve Kariyer Günleri’nin gerçekleştirilmesinde bize her zaman destek olan başta Sayın Valimiz Ahmet TURHAN olmak üzere, Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Mahir ALKAN’a, etkinliğimize katılan Sektör Temsilcilerine, Sevgili Öğrencilerimize ve bize sponsor desteklerinden dolayı Crystal Hotel grubuna teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinliğin ilimiz, üniversitemiz, okulumuz, öğrencilerimiz ve turizm sektörü açısından başarılı geçmesini ve hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum “ dedi.

 

 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli