İsmini telaffuz edemediği spor dalında Milli oldu.

İsmini telaffuz edemediği spor dalında Milli oldu.

Fatih İlkokulu öğrencisi Mehmet Enes Sarıkaya uzak doğu sporu Wushu Budakkaido Kyokushin Ashıhard dalında Milli oldu.

Sporcusu olduğu Akademispor merkezi tarafından Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonası KATA’da 1.ci, Kumite’de 3. Olarak Milli takıma seçilen Bandırma Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Sarıkaya bugün çıktığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde, ilçe Müdürü Mutlu Aslan tarafından karşılandı.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan, Annesi ve okul müdürü Memet Güllü ile birlikte gelen küçük sporcu Mehmet Enes Sarıkaya’nın önce Ankara’da ardından Antalya’da yapılan 9 Ülke’den 528 sporcunun katıldığı Avrupa şampiyonasında KATA’da 3.cü, Kumite’de 2.ci olmasının büyük bir başarı ve Bandırma adına gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Mutlu Aslan,” Birçok büyük kentte bulunan sportif olanakların yetersiz kaldığı Bandırma’da ailesi ve özel spor okulu Akademispor’un katkıları ile dalında büyük başarı kazanarak Milli olan Fatih ilkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Enes Sarıkaya’nın elde ettiği başarı sadece kendisi ve ailesinin değil, tüm Bandırma’nın gurur kaynağı olmuştur.”

“ Çocuklarımızın bu tür sosyalleşerek gelişmesi kendisine olan özgüvenin artmasına neden olmaktadır.  Dolayısı ile diğer çocuklarımıza da örnek olmaktadır.  23 sporcu ile gidilen Antalya’daki Avrupa şampiyonasında 9 Ülke den 528 sporcu içinde kazanılan başarı elbette küçümsenemez, ben başta küçük öğrencimiz Mehmet Enes Sarıkaya’yı, ailesini ve okulunu kutluyorum.” Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, daha sonra Uzak doğu sporları, yakın dövüş dalı Kata ve Kumite’de büyük başarı elde edip, Milli formayı hak eden Mehmet Enes Sarıkaya’nın kendisine getirdiği madalyalar ve belgeleri tekrar kendisine takarak başarılarında devamlılık dileyip, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına bazı armağanlarla taltif etti.

Küçük yaşta yaptığı spor dalında Milli takıma girmeyi hak eden Fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Enes Sarıkaya ise, Mutlu Aslan’a uzak doğu, yakın dövüş sporu Wushu Budakkaido Kyokushin Ashıhard selamı ile selamladı.



Anahtar Kelimeler: İsmini telaffuz edemediği dalında Milli .
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli