İsmet İnönü anıldı.

İsmet İnönü anıldı.

CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, Kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşı 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü ilçe başkanlığında düzenlenen programla andı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı, İkinci Cumhurbaşkanı, asker ve devlet adamı İsmet İnönü'nün vefatının üzerinden 48 yıl geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanlığı, Kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ten sonra Partinin başına gelen ve önce Başbakanlık, ardından 2 Cumhurbaşkanı olan İsmet inönü'yü andı.

CHP İlçe Başkanlığındaki programa İlçe Örgütü, delegelen ve partililerin yanı sıra Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun katıldı.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç'ın İnönü'ye ilişkin konuşması ardından bazı partililer de, Merhum Lider İsmet Paşa hakkında görüş ve düşüncelerini açıkladılar.

CHP İlçe Başkanı Dr. Selim Panç; "Emperyalizme karşı mücadelesini verip zaferle taçlandırdığımız Kurtuluş Savaşımızın Batı cephesi komutanı  İnönü Savaşlarına adını veren askeri deha,  Lozan Barış Antlaşmasının da ülkemizin tapusunu alan usta diplomat, 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı ve ilk Başbakanı İsmet İnönü’yü bedenen aramızdan ayrılışının 48.Yılında büyük bir özlemle anıyoruz.
Cumhuriyetimizin en büyük değerlerinden olan İsmet İnönü; Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalizme karşı verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı ve sonrasında  başta Cumhuriyetimiz olmak üzere diğer Devrim’lerim
izde’ de onun en yakınında olan silah arkadaşıdır. 
Mustafa Kemal'in İsmet İnönü için İnönü Savaşı Zaferleri için söylediği; 
“Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini yendiniz” sözleri  aslında Atatürk’ün Yoldaşı İnönü'ye karşı duyduğu en büyük güvenin anlamlı bir yansımasıdır.
Lozan Barış Antlaşması’nda büyük bir kararlılık ve vatanseverlikle ortaya koyduğu usta diplomasi yine Atatürk tarafından  “Benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseri” şeklinde tanımlanmış ve tarihimizdeki onurlu yerini almıştır. Dünyayı büyük bir yıkıma ve felakete sürükleyen II.Dünya Savaşında inanılmaz bir siyasi ustalık ve strateji ile ülkesini savaşa sokmayan İnönü'nün bu becerisi, ülkemizin tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir.
Zamanın koşulları gereği yaşanan;   Milli Şef’likten demokrasiye geçiş sürecindeki çok partili rejimi en yakın arkadaşlarına bile titizlikle savunup; seçimi kaybettiğinde de ”Benim en büyük yenilgim, en büyük zaferimdir” diyebilecek kadar siyasi ve demokratik olgunluğu içselleştirmiş bir devlet adamıdır.
Günümüzde, Atatürk'e hadsiz ve onursuzca dil uzatmaktan çekinmeyen belirli çevreler; zaman   zaman  da İsmet İnönü üzerinden Cumhuriyet’e, onun kazanımlarına, devrimlerine hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.
Onların nazarında İnönü'ye yapılan bu saldırılarla ve hezeyanlarla, Atatürk ve Cumhuriyet'e duydukları kin ve nefreti ifade ettiklerini zannetmektedirler!
Oysa Türk Ulusu, başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve diğer Ulusal Kahramanlarına her zamankinden daha fazla sarsılmaz bir inanç duymakta, katlanarak  çoğalan bir sevgiyle bağlarını güçlendirmeye devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizin değerli Komutanı ve Cumhuriyet Halk Partimizin ikinci Genel Başkanı olan İsmet İnönü’yü; sevgi, saygı, özlem ve rahmet duygularımızla, ölümünün 48.yılında anıyoruz. 
Bedenen aramızdan ayrılışının 48. yılında Emperyalistlere ve yerli işbirlikçilerine, memleketi parsel parsel  satanlara ve yandaşlarına karşı mücadelemizi  aynı azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz."



Anahtar Kelimeler: İsmet İnönü anıldı.
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı