İŞKUR’da proje toplantısı

İŞKUR’da proje toplantısı

AB'den, Bandırma’ya 350 bin Euro’luk proje yolda

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi’nde, “Ne eğitimde, ne istihdamda olan gençlere yönelik işgücü piyasası destek programı için hibe programı” konulu bir toplantı düzenlendi.

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin’in yanı sıra bölgemizdeki şirketlerin, kurum-kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Karahan bilgi verdi.

Avrupa Birliği tarafından Türkiye’deki lise mezunlarına yönelik istihdamın desteklenmesine yönelik robotik kotlama projesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR tarafından yürütüleceğini belirten Karahan, şunları söyledi:

“Tüm projelerde olduğu gibi bu projede de amaç, bölgesel ihtiyaçların belirlenerek, yaş gruplarına göre tasarlanmasıdır. Bölgesel kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptığımızda şu noktayı tespit ediyoruz. Dünyadaki gelişmiş ülkelerde, sanayiciler, şirketler, üniversiteler başta olmak üzere tüm aktörler birlikte hareket edip projeler gerçekleştiriyorlar. Böylece de sorunların çözümü çok daha kolay oluyor. Bu projenin amacı, bölgemizdeki ekonomik kuruluşların ortak hareket etmeleri, insan kaynakları konusunda ortak ihtiyaçların oluşturulmasıdır. Bölgesel kalkınma çalışmalarında üç nokta öne çıkıyor: İstihdam, girdilerini sağladıkları lojistik kanallar, pazarlama. Ortak proje olursa istihdam ve girdilerin sağlandığı lojistik kanallarda maliyetler çok düşüyor. Avrupa Birliği, bu projeye 350 bin Euro’ya kadar kaynak ayırdı. Bu bölgedeki kuruluşlar olarak eğer etkili bir proje oluşturabilirsek, bu parayı bölgemize getirir ve istihdam gücünü geliştirmek için kullanabiliriz. Siz şirketler, kurum ve kuruluşlar da işyerlerinizde artı değerler yaratabilirsiniz. Projenin tek beklentisi şu: Bölgesel ihtiyaçlarda öncelik. Projenin başarısı, sizlerin katılımına bağlı. Bu katılımın da hiçbir maddi karşılığı yok. Cebinizden en küçük bir maliyet bile çıkmayacak. Proje kapsamında eğitim programları düzenlenecek, iş yerlerinde staj yaptırılacak.”



Anahtar Kelimeler: İŞKUR’ proje toplantısı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli