Isınma sorunu sona erecek

Isınma sorunu sona erecek

Atıl kuyu aktif edildi. Bol sıcak su var.

Gönen´de Kaplıca işletmelerinden müjde, jeotermalle ısınan aboneleri sevindirecek açıklama.

Çöken G16 kuyusunun onarıldı, 15 yıldır atıl durumda olan G3 kuyusunun etkin hale getirildiğini belirtildi. İki sondaj makinesiyle yeni kuyu açma çalışmalarının başladığını söyleyen Başkan  ?Şehre verdiğimiz 44 derecelik suyu, 57 dereceye yükseltmeyi hedefliyoruz. 10 gün içinde jeotermal abonelerimize 50 derece, 20 gün içinde de 57 derece suyu salacağız. Jeotermal A.Ş., 9 kuyuyla hizmet verecek ve abonelerimizin ısınma sorunu aşılacak? müjdesini verdi. İlkkez 1500 metreden sondaj yapıldı.

Gönen Belediye Başkanı, "Jeotermal ile ısınan abonelerin, ısınma sorununa kökten çözüm getiriyor. İki makine ile biri 700 diğeri 1500 metre olmak üzere iki ayrı sondaj çalışması başladı Gönen, tarihinde ilk kez 1500 metrede sondaj yapılıyor? dedi.

57 DERECEDE SU SALINMASI HEDEFLENİYOR

Yeni açılan kuyunun temizlenerek 20 gün içinde sisteme gireceğini kaydeden Başkan, ?MTA tarafından açılan ve 15 yıldır atıl vaziyette bulunan G3 kuyumuz sisteme kazandırıldı, çöken G16 kuyusu tamir edildi. Yeni açılan kuyumuzun da sisteme kazandırılmasıyla birlikte bugüne kadar 7 kuyuyla hizmet veren Jeotermal A.Ş., 9 kuyuyla hizmet vermeye başlayacak.

Şehre 44 derecede su salınıyordu, bugüne kadar da en fazla suyun derecesi 46-47 dereceye yükselebilmişti. 10 gün içinde jeotermal abonelerimize 50 derecede, yeni açılan suyumuzun sisteme girmesiyle birlikte de 57 derecede su salacağız.

Suyun sıcaklığının yükseltilmesiyle birlikte, jeotermal ile ısınan konutlarımızda, hava sıcaklığının 0 ya da eksi dereceye düşmesinde yaşanan ısınma sorunu kalıcı olarak ortadan kalkmış olacak? açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Isınma sorunu sona erecek
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli