İş bilenin

İş bilenin

Ev hanımları kazak örerek "KIŞ" kazancı sağlıyor

Bandırma Muhtarlar derneği Başkanı ve Haydar Çavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, sosyal bir proje ile yine gündeme damgasını vurdu.

Muhtar Hancıoğlu, Bandırma'nın saygın esnaflarından "Nazan Hobi" ile yaptığı iş birliği sonucu ev hanımlarına hem sosyal bir etkinlik, hemde ev ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak hazırladı.

Muhtar Hancıoğlu ile Nazan Hobi'nin kentin saygın mekanlarından Çelikspor-Gar Cafe'de gerçekleştirdikleri buluşmada, yün firmasınca temin edilen yünlerden kazak ören hanımlar ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Muhtar Hancıoğlu, bu uygulama ile ev hanımlarının, ev işleri, çocuk bakımı gibi zorunlu günlük işlerini aksatmadan kazak örgüsü yapabildiklerini, zaman mefrumu gözetmeyen çalışmanın bayanlar için ek gelir elde etmeleri sağlandığını söyledi.

Nazan Hobi ise, uzun süredir İstiklal caddesi, Balcıoğlu pazajında faaliyette bulunduğu iş yerinde, yün satışı yaptığını, ayrıca iş yerine yün temin eden firmaların en örgüsü kazak taleplerini karşıladığını vurguluyarak, "Bir bayan isterse günde bir kazak örer, ev ve çocuklu bayanlar ev işlerini aksatmadan rahatlıkla 2-3 günde bir kazak örebiliyor, haftada en az 2 kazak ören hanımlar kazak başına 80 tl ücret alıyor buda hadtalık pazar parasının çıkması anlamına geliyor." diyerek buna paralel olarak örgü modelleri, örgü teknikleri gibi eğitim desteği yanı sıra, sosyal etkinlik anlamında imalatçı firmanın temin ettiği yünlerden, ceza evinde yatmakta olan çocukların soğuk kış günlerinden etkilenmemesi için yün çetik ve çorap ördüklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler: bilenin
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli