Irkçı söyleme, savunma istendi.

Irkçı söyleme, savunma istendi.

CHP’de tüzük hükümleri uygulanıyor, Irkçı söylemle ilgili olarak Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs ile yardımcısı Hüseyin Cerav savunmalarını verdiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile 24 Temmuz’da Balıkesir’de yapılan “Milletin Sesi” mitingine ayrı araç, ayrı konvoy ile katıldıkları gerekçesi ile CHP Erdek gençlik Kolları Başkanı Mert Örs ve yardımcısı Hüseyin Cerav hakkında şık olmayan, ırkçı söylemi “Roman” cümlesini kullandığı iddia edilen Başkan Burhan Karışık ve iddianın 1 numaralı tanığı CHP İlçe Başkanı Hale Tuna’nın savunma yapması bekleniyor.

Parti tüzüğü gereği yargıya taşınan çirkin ithama yönelik olarak Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs ile yardımcısı Hüseyin Cerav savunmalarını yaptılar.

Başkan Burhan Karışık ile CHP İlçe Başkanı Hale Tuna’nın hazırlaması beklenen savunmalar öncelikle CHP ilçe yönetim kurulunda ele alınacak, CHP ilçe yönetim kurulu konunun disipline gitmesi ve gitmemesi noktasında yapacağı oylama belirleyecek.

 Alınacak karar daha sonra gelişecek iddia ve ithamlara karşı güvence oluşturacak.

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Burhan Karışık hakkında öne sürülen iddiaları inkâr edip, Romanları çok sevdiğini söylemesine rağmen elde tutulan bulgular konunun yargıya taşımasına neden olmuştu.

Tüm bu gelişmeler ışığında 15 gün izne ayrılan CHP ilçe Başkanı Hale Tuna’nın görevde olmadığı bugün parti Cumhuriyet alanında aşure etkinliği düzenledi.



Anahtar Kelimeler: Irkçı söyleme savunma istendi.
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı