İpek, ilk AB Uzmanı oldu.

İpek, ilk AB Uzmanı oldu.

Bandırma Ticaret Odası'nın AB Uzmanlığı Tescillendi AB-Türkiye Oda Forumu II- Kapanış Toplantısı Ankara'da Gerçekleşti

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğuna Odaların Katkısı, AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi (ETCF-II) Kapanış Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde (TOBB) gerçekleşti. Bandırma Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hakkı Zakir İPEK görev aldığı AB Projeleri için TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin elinden plaketlerini aldı.

Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğuna Odaların Katkısı, ETCF-II Kapanış Toplantısı’nda konuşan EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklediğini belirterek, “Türkiye-AB müzakerelerinin hızlandırılması, teknik konularda mesafe alınmasının önemine dikkat çekti.

AB Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Yücel ise konuşmasında, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) üyeliğiyle ilgili teknik sürecin siyasi nedenlere bloke edilmemesi gerektiğini vurgulayarak AB üyelik sürecinde müzakereye konu olan 17 faslın siyasi nedenlere bloke edildiğini hatırlattı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi ise Türk ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu ifade ederek Türkiye`nin AB`ye üye olması durumunda İspanya`dan sonra 6. büyük devlet olacağına dikkat çekti.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yürütülen, Türk Oda ve Borsalarının kapasite gelişimine ve Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde oynadıkları rolün güçlenmesine yönelik gerçekleşen projelerin tümüne seçilerek katılan tek Oda olan Bandırma Ticaret Odası’nın projeler kapsamında görevlendirdiği Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Zakir İPEK bölgenin ilk AB Uzmanı olarak plaket ve belgesini aldı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli