İnsan Hakları gününde İsrail protestosu

İnsan Hakları gününde İsrail protestosu

10 Aralık Dünya İnsan hakları gününde gerçekleştirilen protesto eyleminde İDO'dan alana yüründü. Bildiri okundu

10 Aralık Dünya İnsan hakları gününde gerçekleştirilen protesto eyleminde İDO'dan alana yüründü. Bildiri okundu.

İDO peronu önünde toplanan vatandaşlar saat 13.30 sularında slogan atarak Cumhuriyet caddesini takiben Cumhuriyet alanına yürüdü, Önde çocuklar arkada vatandaşlarca oluşturulan kalabalık Cumhuriyet alanına gelindiğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında imza altına alınan “İnsan Hakları günü”nün  75. yılında Filistin'de yaşanan insan hakkı ihlalini gündeme taşıyan İHH önderliğindeki eylem yine İHH Bandırma temsilciliğinden Kerem Çakır tarafından Filistin'de Gazze, Kudüs'e yapılan insanlık dışı saldırılarda kaybedilen canların büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu, Okul, Hastane ve ibadethanelerin ise saldırıların hedefi olduğu haykırıldı.

Bir çocuğun günün dündemine hitap eden şiir okuması ardından kalabalık sessiz ve olaysız şekilde Filistin'e yapılan saldırıları nedeni ile protesto ettikleri İsrail eylemini sonlandırdılar.



dmkrt
11.12.2023 12:54:37
Mavi marmarada 18 yaşındaki Furkan'ın bedeli 20 milyon dolardı.Furkan'ın ruhu şadolsun.Yürümekle olmaz,yarın biri çıkar"giderken bana mı sordunuz,yürürken bana mı sordunuz."derse ne yapacaksınız ihhcılar.Samimi olun,dik durun.57 sözde islam ülkesinden tık yok.Hani yıllardır hac ve umre ile trilyonlar kazanan suud nerede,Mısır nerede?İstanbul'da sisi seçildi değil mi?Bu kadar çapınız...

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı