İnşaat sektörünün kimyasını anlattı.

İnşaat sektörünün kimyasını anlattı.

İnşaat Mühendisi Doğruyol: ?Deprem riski olmasına karşın Erdek´teki binalar sağlam yapılmıyor?

 

İnşaat Mühendisi, müteahhit Hüseyin Zahit Doğruyol, tüm ülkemizde olduğu gibi Erdek´te de binaların sağlam yapılmadığını, deprem yönetmeliğine uyulmadığını ve binaların yapımında denetim eksikliğinin bulunduğunu öne sürdü.

Erdek´te, ?Doğruyol İnşaat´ın sahibi Hüseyin Doğruyol, binaları yapımında ısı ve ses yalıtımına son derece önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerken, ?Bu yalıtımlara özen gösterilirse enerjiden yüzde 80 tasarruf sağlanır? dedi.

Erdek´in zemininin genellikle granitten oluşması ve dolgu alanlarının fazlalığı nedeniyle deprem açısından büyük risk taşıdığına işaret eden Doğruyol, şunları söyledi:

?Bu riske rağmen ilçemizdeki binalar sağlam yapılmıyor. Fazla demir koymanın, binayı sağlam yapacağı sanılıyor. Depremde en zayıf yer olan merdivenlere, fazla demir koymak gerekirken, az koyuluyor. Yapı Denetim Şirketleri, başta demir uygulaması olmak üzere birçok konuyu ya bilmiyor, ya da üzerinde durmuyorlar.?

Mühendislik ve inşaat sektörünün bir bilim dalı olduğunun altını çizen Doğruyol, Erdek´te bir binayı yaparken gerçekleştirdikleri sondaj sırasında 28 metreye kadar dolgu alanıyla karşılaştığını vurgulayıp, ülkemizin her yerindeki gibi Erdek´te de kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığına dikkat çekerken, ?Yaptığım bir binanın çelik kapılarını taktırmak için eleman bulamamam nedeniyle bir ay bekledikten sonra İstanbul´dan getirdiğim elemanlara, bu kapıları taktırdım? diye konuştu.

Erdek´teki binalarda renk uyumu bulunmayıp, görselliğe önem verilmediğine işaret eden Hüseyin Zahit Doğruyol, arsa fiyatlarının yüksekliğinin de, binanın satış maliyetini artırdığını vurgularken, ?Oysa Avrupa´da arsa fiyatları ucuz olduğundan, binaların fiyatları da ülkemize göre daha ucuz? dedi.

Doğruyol, bir odanın tavanının 1,75 metreden aşağı bulunmamasının yanı sıra balkon demirlerinin, çocuklarını başının geçmemesi için 12 santimetreden aşağı olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.    Önder BALIKÇI

/resimler/2016-6/30/1224282323520.jpg



H.Oral
30.06.2016 12:45:05
Doğruyol İnşaat Sahibi Sn. Hüseyin Doğruyolun vermiş olduğu bilgilere Teşekkürler ediyoruz İnşaat yapımı ve kalitesi anlamında çok yararlandık

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli