Industriall Global Union´den Bagfaş´a Mektup

Industriall Global Union´den Bagfaş´a Mektup

IndustriALL Global Union Genel Sekreteri Iyrki Raina, Bagfaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer´e sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan 14 işçinin işlerine iadesi konusunda mektup yazdı.

IndustriALL Global Union Genel Sekreteri Iyrki Raina, Bagfaş Yönetim Kurulu BaşkanıYahya Kemal Gencer´e sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan 14 işçinin işlerine iadesi konusunda mektup yazdı.

/resimler/2015-12/11/1618592217685.jpg

Raina, Bandırma Gübre Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer´e gönderdiği mektupta işten atılan Petrol İş Sendikası üyelerinin işe iadeleri ve sendikayla iyi niyet görüşmelerine başlanılmasını talep etti.

Iyrki Raina, mektubunda ?140 ülkede maden, enerji ve imalat sektöründe Petrol İş´inde yer aldığı 50 milyondan fazla işçiyi temsil eden IndustriALL Global Union adına Bagfaş´ı işten atılan bütün Petrol İş Sendikası üyelerini işe iade etmeye ve Bandırma´daki tesisinizde temel işçi haklarına saygı göstermeye davet ediyorum.? diye yazdı.

Bagfaş tesislerinde çalışma ilişkileri ve temel sendikal haklarla ilgili IndustriALL Global Union olarak derin kaygı duyduklarının altını çizen IndustriALL Global Union Genel Sekreteri Raina, mektubunda şunları dile getirdi: ?Petrol İş Sendikası mahkeme kararıyla toplu sözleşme yetkisi aldı. Yüksek Hakem Kurulu´nun kararıyla 15 Kasım 2013-14 Kasım 2015 dönemi için toplu sözleşme imzalandı. Ancak yönetim sendika üyelerinin Petrol İş´ten ayrılmaları ve sendikanın gerekli yasal çoğunluğu sağlayamaması için bir tehdit ve baskı kampanyası başlattı. Bunun sonucunda bir kısım sendika üyeleri istifa etmek zorunda bırakıldı. Bütün bunların yanı sıra yönetim AS adı verilen birimin kapatılacağını açıklayarak sendika üyesi 14 işçiyi işten attı. Öte yandan Bandırma Gübre Fabrikaları yeni bir tesis inşa ediyor. Sendikalı işçilerin iş akitlerine son verilirken yeni işçiler istihdam edilmeye hazırlanılıyor. Bunun Bagfaş´ ta sendikadan kurtulmaya yönelik bir manevra olduğu açıktır. IndustriALL Global Union için bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Buradan fabrika yönetimini işten atılan sendika üyelerini işe iade etmeye ve ILO sözleşmelerine uygun olarak sendika yöneticileriyle masaya oturup görüşme çağıyoruz.?

/resimler/2015-12/11/1617587841533.jpg



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı