İndirimli ulaşım kartları verildi

İndirimli ulaşım kartları verildi

65 YAŞ ve ÜZERİ VATANDAŞLARA İNDİRİMLİ BİNİŞ KARTLARI BAŞKAN PEKEL TARAFINDAN VERİLDİ.




Yeni yıl ile birlikte uygulamaya alınan 65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımızın kent içi toplu taşıma araçlarından % 40'lık indirimle faydalanmalarını sağlayan tarifeye başvurular devam ediyor. Belediye Halk Masasına ilk başvurularını yapan vatandaşlarımıza indirimli biniş kartlarını düzenlenen törenle Belediye Başkanın Sedat Pekel tarafından teslim edildi.

Belediye Başkanlığı Makamında gerçekleştirilen teslim sırasında 65 yaş ve üstündeki vatandaşlarımız için uygulamaya alınan % 40 indirimli tarife ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Pekel, şunları söyledi:

İlk belediye başkanlığı dönemimde çok zor koşullarda taşıma işini belediye olarak yaptığımız dönemde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabiliyorlardı. Bizden sonraki yönetimler zamanında da birçok hizmet devlet politikası gereği ne yazık ki özelleştirildi. 2006 Haziran ayında başlayan 01.01.2007 tarihinde yürürlüğe giren geçtiğimiz belediye yönetimi tarafından da 5 trilyon karşılığında da özelleştirilen bir hizmet oldu. Geçmişte yaptığımız uygulamaların ışığında sizler gibi birçok büyüğümüzden gelen talepler doğrultusunda bizlerde Belediye olarak halkımıza yardım etmek bizlerin görevi”   olduğunu düşündük ve Ulaşım Aş ile ortak hareket ederek bu uygulamayı başlattık. Bu uygulama onlara sadece %40'lık bir indirim sağlamayacak. Onun dışında diğer normal vatandaşlarımızın otobüs değiştirerek bindikleri 2.bir otobüste ödenen % 50 oranında ödediği ücreti de ödemeyecekler.  Beklide birçok vatandaşımız bu hizmetten yararlanmayacak ancak bu kartlarla kendisine verilen değeri göstermek açısından manevi bir destek olarak çok önemli olduğunu düşünüyorum”

Başkan Pekel, yaptığı konuşmanın ardından kart sahiplerine indirimli biniş kartlarını teslim etti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli