İmamlar Camide terör estirdi.

İmamlar Camide terör estirdi.

Gönen, Rüstem Camiinde, cemaat bir birine giren Hocaları kendi hallerine bırakıp camiyi terk etti.

Gönen Rüstem Camiinde meydana gelen imam ile müezzin şiddet gösterisini izleyen cemaat din adamlarının şiddet gösterisini protesto edip camiyi terk etti.

Gönen Rüstem Camii İmamı Mustafa Yazıcı ile müezzin Eşref Kahraman arasında çıkan tartışma, tekme tokat şiddete dönüşünce, mukabeleye gelen cemaat ?Vahhh Vahhh, Rüstem Efendi´nin kemikleri sızladı.? Diyerek camiyi terk etti.

/resimler/2016-6/15/2220547225335.jpg

MUKABELEYE GELEN CEMAAT CAMİYİ TERK ETTİ.

Gönen´in hayırsever isimlerinden merhum Rüstem Efendi´nin ismi verilen Rüstem Mahallesinde, Rüstem Efendi Camiinde meydana gelen olay cemaati şaşkına çevirirken Gönen Müftüsü Hayrullah Yavuz ilk etapta duyarsız kaldığı olayın yayın yolu ile kamuoyuna aktarılınca her iki din görevlisi Cami İmamı Mustafa Yazıcı ile Kayyum Müezzin Eşref Kahraman´ı Rüstem Camiideki görevlerinden almak zorunda kaldı.

Edebiyat ve İlahiyat dünyasına önemli isimler veren Gönen´de Mübarek Ramazan ayında meydana gelen cami içi din adamları şiddet olayı kentin gündemine bomba gibi düştü.

Gönen, Rüstem Camiinde mukabeleye gelen cemaat anlattıkları ile yaptıkları bir biri ile bağdaşmayan din adamlarının okuduğu kuran-ı sorgulayarak mukabelelerini çevredeki başka camilerde devam ederken, İmam ve Müezzin değişikliği ardından yeniden Mahalle Camilerine yönelerek büyük bir ?Ohhh? çektiler.

Toplum nezdinde itimat, güven ve itibar sahibi olan Rüstem Camii İmamı Mustafa Yazıcı ile Kayyum Müezzin Eşref Kahraman´ın hoşgörü sınırını aşıp bir birlerine ağza alınmayacak küfür ve hakareti karate savunma teknikleri ile şiddete taşıyan hareketleri özellikle genç cami cemaati üzerinde şok etkisi yarattı.

Gönen Rüstem Camii müştemilatı içinde faaliyet gösteren Rüstem Mahallesi Muhtarı Ahmet Gönenç gerek kendisinin şahit olduğu, gerekse mahalle halkının şikâyetlerinden yola çıkarak iki din görevlisi arasında çıkan mesnetsiz olayı ilgili makam ve birimlere iletmesi Mahalle sakinlerinin yüreğine su serpti.

Rüstem Mahalle Muhtarı Ahmet Gönenç 4 ayrı dilekçe ile konuyu gerekli makamlara ilettiğini, yaşanan gelişmeleri tasvip etmesinin söz konusu olmadığı gibi İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz´un zamanında müdahale etmemesini, olay ve gelişmelerin bu boyuta çıkmasında en önemli etken oluşturduğunu söyledi.

Rüstem Camii cemaatinin dağıldığı, camide yerli cemaatin kalmadığından yakınan mahalle halkı, İki üç yıl önce cami avlusuna halı serip, teravihi namazımızı kılarken, bu sene Ramazan ayının ilk günü teravih namazını 28 kişiyle kıldıklarına işaret ederek bir Cuma namazına da mazeretsiz katılmayan İmam Mustafa Yazıcı´yı camilerinde istemedikleri kaydedildi.

/resimler/2016-6/15/2221137694542.jpg



Enes GÖK
15.06.2016 23:27:38
Ben size neyi paylaşamadıklarını SÖYLİYEYİM İSTERSENİZ EY MİLLET: PARAYIII, PARAYIII, PARAYIII.. Sizi gidi namaz kıldırma memurları sizi.. (İmam Demedim)

demokrat
16.06.2016 08:32:53
imamlar da müezzinlerde etten kemikten...ne yani kavga edemezler mi?ramazan stresi bu kardeşlerimizi fazla bunaltmış olabilir.birbirlerine dalarak rahatlamışlardır.bence aynı camide göreve devam ederlerse gelecek seneki ramazanda ben bile o camiyi tercih edebilirim.hareketlilik iyidir.iyi mücadeleler kardeşlerim.acaba kim kazandı bu maçı?

Anahtar Kelimeler: İmamlar Camide terör estirdi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false