İLKÖĞRETİMDEN YÜKSEK ÖĞRETİME, TÜM ÖĞRENCİLERE

İLKÖĞRETİMDEN YÜKSEK ÖĞRETİME, TÜM ÖĞRENCİLERE





Çocuklar: Sizler Dünyanın en zengin coğrafyasında ve Dünya hazinelerinin içersinde yaşadığınızın farkında mısınız? Toprak bakımından: Değnek diksen bitecek, Karacabey, Ergene, Manisa, Bafra, Çarşamba ve Çukurova gibi ovalar hangi ülkelerde var? Anadolu'nun iklim zenginliği, Oniki ay içinde tüm mevsimlerin görüldüğü, böyle nadide bir ülke nerede var? Anadolu'muz yer altı zenginlikleri bakımından da hiçbir ülkeye benzemez. İşleyemeyip de yabancılara işlettiğimiz birçok madenlerimiz Böyle bir yer altı zenginliği Dünya üzerinde hiçbir ülkeye nasip olmamıştır.


Anadolu'muz tıpkı doğal bir akvaryum gibi.Üç tarafı denizlerle çevrili.Marmara denizine benzer bir deniz (Çeşitli ve çok zengin bir akvaryum) Dünya'nın neresinde var?

Yurdumuz öyle bir ülke ki nereye kazma vursanız sanki tarih fışkırıyor. Nerde var bu denli eski medeniyetler kalıntıları? Nerde Efes, Truva, Bergama, Aspendos? Hani Sümela ve diğerleri, Anadolu toprağındaki tarihi kalıntılar saymakla bitmezler. Hangi ülkede var Yurdumuzdaki kadar şifa dağıtan,

Sağlıklı kaplıcalar zenginliği?

Tanrı, her bakımdan en büyük cömertliğini Anadolu'ya yapmış. Her güzel ve faydalı şeyleri Anadolu için yaratmış sanki

İşte bu nedenlerledir ki, bu topraklarda yaşayan insanlar fakir olmamalı ve fakir kalmamalıdırlar.  Refah içinde yaşamanız gerekirken, bu denli zenginliklerle dolu bir ülkenin yoksul çocukları olarak yaşıyorsunuz..Bizler büyükleriniz olarak bu zenginliklerin  değerini bilemedik sizleri rahat yaşatamadık. Çünkü zamanında yapılması gerekenleri yapamadık. Araştırmadık, ter döküp çalışmadık. Endistrü ve sanayide de ilerleyemedik. Sizleri fakirliğe mahkûm ettik.

Önümüzdeki günlerde, kıt ve kısıtlı imkânlarla yeni bir öğretim yılına başlıyorsunuz. Tümünüzün daha iyi ve daha verimli bir öğretim yılı geçirmenizi dilerim. Sizlere hakkınız olanları veremiyoruz. Biz büyüklere, söylemlerimizi sorgulamadan inanmayınız.

Sevgili öğrenciler: Ülkemizin insanlarının neden az geliştiğini ve sıkıntı çektiğini, babanıza sorun. Öğretmeninize sorun. Belediye başkanına sorun. Müftüye sorun. Valiye sorun. Milletvekiline sorun. Başbakana ve Cumhurbaşkanımıza sorun. Azgelişmişliğimizin nedenlerini öğrenin. Ama sizlerden tek isteğim şudur ki. Ne olur bizleri asla ve asla affetmeyin.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli