İlk sefer Cuma günü

İlk sefer Cuma günü

Bandırma, 44 yıl aradan sonra uçak seferlerine kavuştu.


BURULAŞ SEFERLERE BAŞLIYOR paylaşan: zeki-karadeniz

Bandırma, 44 yıl aradan sonra uçak seferleri yeniden başlıyor. 18 kişilik uçaklar ile yapılacak seferlerle İstanbul ile Bandırma arası 35 dakikaya düşecek.

Bandırma-İstanbul arasında karşılıklı deniz uçağı seferleri başlaması ile ilgili düzenlenen kokteylde konuşan Burulaş genel müdürü Levent Fidansoy seferlerin 13 Haziran Cuma günü saat 09.00 da İstanbul’dan Bandırma’ya hareket ile başlayacağını, Bandırma’dan İstanbul’a ise ilk seferin aynı gün saat 09.45 te yapılacağını söyledi.

Fidansoy Haliç’e yanaşacak deniz uçağının bilet fiyatlarının ise 150 tl olacağını, ancak Ticaret Odası ile yapılan anlaşma gereği oda üyesi iş adamlarının %15 iskontolu seyahat edebileceğini ifade etti.

Bandırma İstanbul arası deniz uçaklarının sefere başlamasına ilişkin kokteylde konuşan Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, göreve geldikleri günden bu güne hayata geçirdikleri katılımcı projeleri ile önemli bir hizmet verdiklerini, Hava, Deniz, Demir ve Karayolu bağlantısı ile ülkenin en önemli ulaşım potansiyeline sahip Bandırma’da 44 yıl sonra uçak seferlerinin başlamış olmasının Bandırma ve bölge yatırımcısı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

Açılış kokteylinde söz alan Başkan Dursun Mirza ise yerel yönetim olarak deniz uçakları seferlerini desteklediklerini söyledi.

Kaymakam Ali Mantı’da aynı söylemde bulundu. Kaymakam Ali Mantı  Bandırma ve çevresi adına büyük kazanım olan deniz uçağı seferlerinin bölge insanı için zaman kaybını ortadan kaldıran önemli bir hizmet olarak gösterdi.

Bandırma`da Türk Hava Yolları tarafından 1970`li yıllarda kargo tipi uçaklar ile yapılan seferler, daha sonra DC 10 tipi uçaklar ile sürmüş, ancak aradan geçen zaman zarfında talebin düşmesiyle iptal edilmişti.

 



Mustafa kumanuva
11.06.2014 22:50:34
Bandırmamıza hayırlı uğurlu olsun teşekkürler başkanım

HİCRİ
12.06.2014 13:41:21
yahu bu zenginlerin allah doyursun gözünü millet e 150 den sattırın bileti iş adamlarına indirimli..

  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı