İlk numune sonuçları çıktı

İlk numune sonuçları çıktı

Ege Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Özdemir açıkladı

Erdek belediyesi Mavi Vatan Marmara'da yaşanan salya olumsuzluğu sonrası ulusal ve sosyal medya'da yaratılan olumsuz intiba bedeni ile Erdek ve Erdek Körfezi için sarf edilen yorumların, sektörde olumsuz sonuçlar doğurduğu açıkladı.

Erdek belediye Başkan Vekili Makine Mühendisi Hasan Yapakçı, bu anlamda yaptığı açıklamada, yorumların bilgi kirliliğine neden olduğunu, bu nedenle yazılıp, söylenenlere inanan bir çok kimsesnin Erdek için yaptıkları rezervasyonları iptal edip, mali portresi iki katına çıkan Ege ve Akdeniz'de tatile çıkma hazırlıkları içinde olduğuna işaret etti.

Başkan vekili Hasan Yapakçı, felaket teccallığı gibi ortaya atılan iddia ve ithamların gerçeklik payı araştırılmadığını oysa Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Marmara Denizi'ne özel koruma eylem planı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile hayata geçirildiğini, Müsilaj temizliği ve önlemlerine yönelik çalışmalar devam ederken Erdek belediyesi olarak muhtelif noktalardan aldıkları dip su numunesini Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güven Özdemir'e ilettiklerini, yapılan inceleme sonuçlarının ise Erdek Turizm adına memnunluk verici olduğunu açıkladı.

Yapakçı, "Erdek belediyesi olarak ilk dip su numunesi sonuçları olumlu deldi, Körfez'de denizin bakteri ürettiği, dolayısı ile denize girmenin, balık yemenin sağlık açısından sakıncası bulunmadığı açıklandı." dedi.

Yapakçı, Erdek'in yanı sıra Marmara denizine kıyısı olan Çanakkele ilçelerinden alınan dip numunelerininde Prof. Dr. Güven Özdemir tarafından incelemeye tabi tutulduğunu, bunlarında raporlarının Erdek körfezi ile aynı sonuçları verdiğini açıkladı.

Yapakçı, Bilimsel inceleme ve yapılan açıklamaların önemli olduğunu, bu çalışmaların periyodik olarak süreceğini, dip ve yüzel'den alınacak su numunelerinin analiz sonuçlarına göre hareket edileceğini belirtti.



Mahmut Celsl Özel
14.06.2021 23:46:21
Bir haftadan beri Erdek'teyim. İlk günlerde plajlards da salya vardı. Bugün plajın hić bir bölümünde rastlamadım.

Anahtar Kelimeler: numune sonuçları çıktı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli