İlk kez hayvan sevgisini tanıdılar

İlk kez hayvan sevgisini tanıdılar

"Engelime Renk Ver" Memluk At Sporları Merkezinde atlara binip gönüllerince bir gün geçirdiler

 Engelime renk ver derneği Özel Birey çocukların sosyalleşmesi, sosyal hayata aktif katılımları, üretken olmaları ve mutlu olmaları açısından önemli olan faaliyetlerini yerine getirmeye çalışmalarını Memlük At Sporları Merkezinde atlara binerek sürdürdüler.

 Dernek üyeleri Sömestr tatilinde karne hediyesi olarak Memlük At Sporları Merkezinde atlara binip, sonrasında ailelerle kahvaltı yapıp güzel bir gün geçirdiler.

 Hipoterapi (At üstünde tedavi) en çok gelişim hastalıkları, omurilik yaralanmaları, down sendromu ve otizm hastalıklarının tedavi sürecinde kullanılan atlı sporu Bandırma'daki Özel Birey çocukların sosyalleşmesinde de önemli rol oynadı.

Önce biraz tedirginlikten sonra atlara yaklaşıp dokunup sevmek ve nihayetinde ata binmekle,  psiko-sosyal gelişimlerini, fiziksel fonksiyonlarını, becerilerini, özgüvenlerini güçlendirme açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı.

 Engelime renk ver derneği Özel Birey çocukları At binme faaliyetleri yarı yıl tatili süresince  gruplar halinde devam edecek.

Daha önce hiç bir canlı hayvana dokunamayan otistik çocukların Atlara dokunabilmesi o korkuyu yenip birde at üstüne binebilmesi özel çocukların kadar onlarla bu sevinci paylaşan aileleri de sıra dışı bir gün yaşadılar.



Anahtar Kelimeler: hayvan sevgisini tanıdılar
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı