İlk gecenin bereketi 10 bin kasa sardalye

İlk gecenin bereketi 10 bin kasa sardalye

Gece denize açılan tekneler silme Sardalye ile geri döndü

Akşam gece yarısından sonra açıldıkları denizde "Vira bismillah" diyerek nasibini arayan Kapıdağ ve çevresi balıkçıları sabahın ilk ışıklarında zulaları Sardalye dolu olarak Bandırma Balık haline geri döndü.

Bir taraftan yakalanan balıkların kasalandırılması çalışması, diğer taraftan Balık haline sevkiyat ile süre gelen tatlı telaş Balık hali esnafı ve balıkçılar tarafından okunan dua ile açılan eller kazasız, belasız, bolluk ve bereketli bir sezon dileğinde bulunuldu. Teknelerde kovalamacada ağlara takılan 20 kiloluk bazı kofanalar'da münferit olarak getirldikleri Balık halinde tezgahlara renk verdi.

Bandırma Balık halindeki hareketli saatlere Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun'da ortak oldu.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, geçmiş dönem Belediye Başkanı Sedat Pekel ile birlikte yasağın kalkmasıyla hareketliliğin başladığı Balık Halini ziyaret etti.

Gecenin erken saatlerinde "Vira Bismillah" diyerek denize ağ atan balıkçılar sabaha karşı balık haline dönüşlerini karşıladı.

Sezonun bereketli geçmesini temenni eden Başkan Tolga Tosun;"Sevgili arkadaşlarım, dostlarım, balıkçı esnafımız hepinize günaydın diyorum. Üç tarafımız denizlerle çevrili çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu senenin balığının bol ve bereketli olacağını söylüyorlar. Bu sene bol bol balık yiyeceğiz. Tutandan da, satandan da alandan da Allah razı olsun diyeceğiz. 2020-2021 Balık sezonunun hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: gecenin bereketi sardalye
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı