İlk Federasyon Kupası Bandırma Kırmızı'nın

İlk Federasyon Kupası Bandırma Kırmızı

Bu sezon ilk kez düzenlenen ve gelecek yıllarda gelenekselleşecek olan TB2L Federasyon Kupası'nın ilk sahibi finalde Torku Selçuk Üniversitesi'ni 73-64'lik skorla mağlup eden Bandırma Kırmızı oldu.







Bu sezon ilk kez düzenlenen ve gelecek yıllarda gelenekselleşecek olan TB2L Federasyon Kupası'nın ilk sahibi finalde Torku Selçuk Üniversitesi'ni 73-64'lik skorla mağlup eden Bandırma Kırmızı oldu.
Final mücadelesini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de takip etti.

Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanan ilk TB2L Federasyon Kupası'nın final maçı ilk yarısı oldukça hızlı başladı. Torku Selçuk Üniversitesi, Burak Selen'le sayılar üretirken; Bandırma Kırmızı bunlara Fatih Cantitiz ve Gilbert Brown'la karşılık verdi. Daha hırslı ve istekli görünen Balıkesir Temsilcisi, Selçuk Üniversitesi'nin top kayıplarını çok iyi değerlendirdi ve yakaladığı 10-0'lık seriyle 9 sayılık farkı yakaladı (16-7). Orçun Göllü'nun oyuna girmesiyle biraz olsun toparlanan Selçuk Üniversitesi, çeyrek sonunda farkı 6'ya çekti (23-17). İkinci periyotta Bandırma Kırmızı fırtınası dinmedi. Balıkesir temsilcisi, Fatih Cantitiz'in önderliğinde hem hücumda hem de savunmada müthiş bir performans sergiledi. Hücumlarda bir türlü organize olamayan Torku Selçuk Üniversitesi karşısında hızlı oyunlarla sonuca giden Bandırma ekibi 8-0'lık seriyle durumu 37-22'ye taşıdı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Bandırma Kırmızı, soyunma odasına 18 sayı farkla gitti (44-26).

Mücadelenin ikinci yarısının ilk bölümünde Torku Selçuk Üniversitesi farkı kapatmak adına hem hücumda hem de savunmada vites artırdı. Ufuk Gürgen ve Jeremy Granger'la üst üste sayılar bulan Konya temsilcisi, 15-4'lük seriyle farkı 9'a indirmeyi başardı (50-41). Fatih Cantitiz'in bulduğu 3 sayılık basketle rahatlayan Bandırma Kırmızı, kalan bölümde dengeyi yakaladı ve çeyrek sonunda farkı tekrar çift haneye çekti (59-47). Final periyotuna Selçuk Üniversitesi müthiş bir başlangıç yaptı ve Yalçın Azizmahmutoğulları ile Ufuk Gürgen'in sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakaladı (59-55). Oyunun son 7 dakikasında savunmalar ön plana çıkarken Bandırma Kırmızı, hücumda zorlansa da rakibinin farkı 4 sayıdan aşağıya çekmesine izin vermedi ve mücadeleden 73-64 galip ayrılarak ilk kez düzenlenen Federasyon Kupası'nı müzesine götürdü.

Şampiyon Bandırma Kırmızı'ya madalyaları ve kupası Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Süleyman Şahin tarafından verildi.

Federasyon Kupası'nı ikinci olarak tamamlayan Torku Selçuk Üniversitesi'ne madalyaları ve takım ikincilik şildi de yine Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Süleyman Şahin tarafından takdim edildi

SALON: Atatürk Spor Salonu

BANDIRMA KIRMIZI (73): Tolga Geçim 3 (1 ribaund), Gilbert Brown 17 (4 ribaund), Erris Nushi (1 ribaund – 1 asist), Mert Gizir 4, Cenk Şekeroğlu 6 (4 ribaund), Fatih Cantitiz 21 (6 ribaund - 3 asist), Yiğitcan Turna 10 (5 ribaund - 3 asist), Raymond McDonald 11 (11 ribaund), Talat Alp Altunbey 1 (2 ribaund), Rahmi Hepsarsar (2 ribaund)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (64): Hadi Doğan 6 (8 ribaund), Soykan Yıkılmaz 4, Fırat Töz 1, Yalçın Azizmahmutoğulları 7 (3 ribaund - 1 asist), Orçun Göllü 8 (2 asist), Burak Selen 6 (5 ribaund), Ufuk Gürgen 16 (10 ribaund), Jeremy Granger 16 (6 ribaund)

1. PERİYOT: 23-17
2. PERİYOT: 21-9
3. PERİYOT: 15-21







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı