İlk çekici Kaymakam vurdu.

İlk çekici Kaymakam vurdu.

?2. Kyzikos Heykel Sempozyumu? başladı Sempozyuma 5 ülke katılıyor

 

?2. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu?, Erdek´in Ocaklar Mahallesi´nde başladı.

Mimae Sinan Üniversitesi-Erdek Belediyesi işbirliğiyle düzenlenip, 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasını kapsayacak olan sempozyuma, Türkiye´nin yanı sıra İsviçre Costa Rıca, Sırbistan ve İtalya katılacak. Sempozyumda, sekiz sanatçı, 5 öğrenci, Erdek´e özgü granit ve mermerden işleyecekleri heykelleri yapacaklar.

/resimler/2016-6/16/0153370912404.jpg

Ocaklar´da gerçekleşen sempozyum açılış törenine Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, daire müdürleri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sempozyumda yapılacak heykellerin Erdek´te bulunan granit ve Marmara Adası´nda yer alan mermer yataklarından yararlanılarak, sanatla bütünleştirilip yapılacağına dikkat çekti. Balıkesir´in Bütünşehir olmasının ardından Erdek´e Balıkesir´den hiçbir hizmet gelmediğine işaret eden Sarı, ?Bir yılda, Balıkesir´e, Erdek merkezinden 7,5 milyon lira aktarıldı. Erdek´e bağlı Ocaklar ve Karşıyaka mahallelerini de sayarsanız, üç yıllık süre içinde toplam 30 milyon lira Büyükşehir Belediyesi´nin kasasına girdiği, gelirlerimizi yarısı onlara gitmesine karşın Erdek´e gelen hiçbir hizmet yok. Ocaklar´ın, turizm sezonuna girdiğimiz şu günlerdeki içler acısı durumuna bir bakın. Buranın yollarının yapımını bir protokolle bize bırakın dedik, dinlemediler ve müteahhide verdiler. Durum ortada. Ocaklar´a gelince için kan ağlıyor. Çok üzülüyorum, utanıyorum ve gelmek istemiyorum. Burada hiçbir yetkimiz yok. Tokmak da, davul da onların elinde ama gelen bir hizmet yok? dedi.

/resimler/2016-6/16/0154078413088.jpg

Mimar Sinan Üniversitesi, Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergin Özkan´ın konuşmasının ardından Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, heykellerin yapımını sembolik olarak başlatan çekip darbelerini vurdular.

/resimler/2016-6/16/0154504351344.jpg

Sempozyumda, Mimar Sinan Üniversitesi´nden sanatçı olarak Ahmet Aydın Atmaca, İsviçre´den Adriano Ciarla, İtalya´dan Alessio Ranaldi, Sırbistan´dan Nedim Hadziahmetovic ve Costa Rıca´dan Ulises Jimenez Obregon, heykellerini yapacaklar.  Önder BALIKÇI

/resimler/2016-6/16/0155147008101.jpg



Anahtar Kelimeler: çekici Kaymakam vurdu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli