"İktidar Edincik Merası’na Harami Gibi Çökmek Derdinde!"

Edincik merası CHP ilçe başkanlığı gündeminde

Edinciklilerin kendi birikimleri ile satın alıp, beldedeki hayvancılık popülasyonunun artırmak amacı ile kasaba'nın idari olarak sahibi olan Belediye üzerine tapu çıkarttığı 6.720. dönüm mera'nın gelinen noktada maden, taş ocağı vs yapılanmaya yönelik girişimler Edinciklileri harekete geçirdi.

Edinciklilerin konuya gösterdiği hassasiyet CHP'nin gündeminde karşılık buldu. CHP İlçe Başkanlığı yayımladığı yazılı mesajla Edinciklilerin yanında olduklarını açıklamakla kalmayı bugün yapılacak toplantı içinde, taşın altına elini koymaktan çekinmedi.

İşte CHP İlçe Başkanlığını yazılı açıklaması; 

İktidar Edincik Merası’na Harami Gibi Çökmek Derdinde!

Edincik Merası  yeniden talan tehlikesi ile karşı karşıya durumda. Ne yazık ki iktidar bloğunun Edincik Merası ile, Edinciklilerle ve sağlığımızla hüsumeti bitmiyor!
Edincik Merası ile ilgili son oyunları da ihale ile 15 noktada taş ocağı kurmak için girişimde bulunmak oldu!
Marmara’yı kaplayan Müsilaj ortada dururken, yanlış sanayileşmenin sonucunda havamız kirlenirken bir de Edincik’e bu taş ocaklarının kurulması soluduğumuz havayı tozla kaplayacak, yollarımızı kamyon trafiğine boğacaktır. Aynı zamanda gürültü kirliği ve yeşil alanların yok olması sonucuna varacaktır!

Edincik Merası Kursağınızda Kalacak!

Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı olmaksızın, Edinciklilerin malına haramiler gibi çökmeyi planlayan iktidar ve savunucularının bu oyunu da muhakkak ki bozulacaktır!
Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yeniden mera göndeme gelmiş; Edinciklilerin meralarına sahip çıkmaları ve CHP Grubumuzun çabaları ile İktidar Bloğu’nun Mera’ya el koyma çabaları boşa çıkmıştı!
Biz de bu gündeme ilişkin “Edincik Merası AKP’nin iştahlarını kabartıyor” demiştik! İktidarın sözcüleri sanki Edincik Sayelerinde kurtulmuş gibi ucuz kahramanlık rollerine bürünmüşse de, “Bu son olmayacak, iktidar bloğu ilk fırsatta yeniden Edincik Merası’na saldıracak” demiştik!
Ne yazık ki öngörümüzde yanılmadık! Bu kez de Edincik Merası kursağınızda kalacak diyoruz!

Tüm Hemşerilerimizi Çarşamba Günü Toplantıya Bekliyoruz!

Edinciklilerin kendi ceplerinden satın aldıkları Mera’ya kimsenin çökmesine izin vermiyoruz, Edinciklilerle dayanışma içinde olacağımızı beyan ediyoruz.
Bunun ilk adımı olarak da 09.06.221 Çarşamba günü saat 20.00’da Edincik Şehir Kulübü’nde gerçekleştirilecek ve Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun’un da katılacağı toplantıya tüm Bandırmalıları, tüm Edinciklileri davet ediyoruz!
Toplantıya katılacak olan veya katılamayacak olan herkesi de sosyal medyadan ses çıkartmaya, şehrimizin sahipsiz olmadığını göstermeye davet ediyoruz!

İktidar Bloğu Edincikliler’den Özür Dilesin!

Söz konusu olan geleceğimiz, şehrimiz ve daha önemlisi çocuklarımızın geleceğidir.
Eğer bakacak yüzleri varsa her fırsatta Mera’ya el koymak isteyen ve her direnişte attıkları geri adımın ardından Mera’yı kurtarmış gibi davranan ucuz kahramanları da Edincikliler’e söyledikleri onlarca yalan sebebiyle özür dilemek üzere toplantıya bekliyoruz! Zira son gündemden sonra “Edincik Merası Gündemden çıktı” diyen kişilerin artık hiçbir masalın kağıttan kaplanı olma şansları kalmamıştır!
Edincik Merası’nda taş ocağı istemiyoruz!
Edincik Merası kursağınızda kalacak!

Dr. Selim Panç
CHP Bandırma İlçe Başkanı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı