İftarda buluştular

İftarda buluştular

Başkan Pekel Milletvekili Havutça ile birlikte Engelliler ve Malul Gazilerin iftarına katıldı






Bandırma
Belediyesi  Engelli vatandaşlarımıza ve Malul Gazilerimiz ile birlikte ailelerine iftar yemeği verildi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel'in ev sahipliğinde Eken Prestij'de düzenlenen iftar yemeğine Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Yeni Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin PİŞKİN, Yeni İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aki ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok yer aldı.


Bandırma Belediyesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen iftar yemeğine kentimizdeki engelli vatandaşlarımız aileleriyle birlikte yer alırken Malul Gaziler Derneği üyeleri de düzenlenen yemekte yer alarak geceye anlam kattı. Yaklaşık 550 kişinin katıldığı ve tasavvuf müziği ile başlayan iftar programında daha sonra Kur'an-ı Kerim ve dua okundu. Ezanla birlikte de iftarlar açıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Belediye başkanı Sedat Pekel, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayında Engelli vatandaşlarımız, gazilerimiz ve onların aileleriyle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Pekel: Yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun bir şekilde yaşandığı, rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ın böylesine anlamlı bir akşamında gönül dünyamızda ayrı ve özel bir yeri olan engelli vatandaşlarımız ve gazilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Böylesine anlamlı bir gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli Kaymakamımız Sayın Ali Mantı, Milletvekilimiz Sayın Namık Havutça, Yeni Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Bilgin PİŞKİN, Yeni İlçe Emniyet Müdürümüz Yusuf Aki ve CHP Bandırma İlçe Başkanımız Metin Ok ve değerli eşlerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Bandırma Belediyesi'nin sosyal ve kültürel alanda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla birçok çalışmayı yerine getirdiğini belirten Belediye Başkanı Sedat Pekel, bu çalışmaların ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini söyledi.

Pekel:  Engelli vatandaşlarımıza yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Engeli Masası, sorunların tespiti ve çözümüyle ilgili büyük başarılara imza attı. Geçmişte atıl bir durumda olan Engelliler Derneği, bizimle birlikte yeni yerinde görevli memurlarımızla birlikte uyum içinde çalışarak çok farklı bir anlayışı ve kucaklaşmayı beraberinde getirdi. Bu bizim içinde itici bir güç oluşturdu. Buna bağlı olarak sahilde engelli tuvaletlerinin oluşturulmasıyla birlikte engelli çocuklarımızın özel oyun alanlarını onların hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşadık. Kaldırımlardaki rampaların kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza kullanım kolaylığı sağlayan toplu taşıma araçlarının oluşturulması gibi çalışmalar Belediyemizce yerine getirildi. Bunların yanı sıra KPSS'ye hazırlık ve Türk İşaret Dili Kursları düzenledi. Tüm Bandırma'nın büyük destek verdiği Her kapak bir adım” kampanyasını düzenleyerek toplanan kapaklar ekonomiye dönüştürülerek birçok engelli vatandaşımıza sandalye olarak geri döndü. Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir. Herkes bir gün engelli olabilir” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı