İDO`nun Performans tarifesi turistleri bile hayrete düşürdü

İDO`nun Performans tarifesi turistleri bile hayrete düşürdü

Denizyollarının, İstanbul belediyesine devri ile Deniz taşımacılığında alternatifsiz marka olan İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş`nin özelleştirilmesi ile 861 milyon dolara Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu geçmişti.

Grup rekabet kurallarının uygun olmayan Bandırma Yenikapı hattında uygulamaya koyduğu Dinamik fiyat uygulaması Hattı kullanan iki yakadaki vatandaşlar kadar Turistlerinde etkilendiği görüldü.

Dört adet Minübüs-Karavan ile İDO iskelesine gelen Yabancı Turistler Dinamik fiyat uygulamasından haberdar olmadıkları için gişe önünde uzun süre diplomasi yapmak durumunda kaldılar.

İDO gişe memuru her araç için 250 tl ve ayrıca yolcu ücreti talebi yabancı tatilcilerin kara yolunu tercih etmelerine neden oldu.

İDO nun özellikle Bandırma-Yenikapı hattında uygulamaya koydukları Dinamik tarife sonrası tatilcilerin Deniz yerine karayolunu tercih etmeleri Deniz yoluna olan rağbeti ortadan kaldırdı.

Rekabet kurallarının uygulanmadığı İDO da tek değişim vardı. O da, Deniz otobüslerinin kısa zamanda Turkuaz maviye boyanarak kendi değişimini gerçekleştirmiş olması, Oysa vatandaş gemilerin renk değişimini değil Dinamik fiyat uygulamalarının değişimini istiyordu.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı