?İçerdekiler´ nefes kesti

?İçerdekiler´ nefes kesti

Bandırmalı sinemaseverler ?İçeridekiler´ filmini baştan sona büyük bir heyecanla izledi.

Bandırma Belediyesi ve Sinema Amatörleri Derneği iş birliği ile düzenlenen bağımsız film gösterimleri dördüncü sezonu Yönetmen Hüseyin Karabey´in ödüllü filmi ?İçerdekiler´ ile açtı. Yönetmen Hüseyin Karabey ve filmin başrol oyuncularından Gizem Erman Soysaldı´nın da katıldığı etkinlikte Bandırmalı sinemaseverler ?İçeridekiler´ filmini baştan sona büyük bir heyecanla izledi.

/resimler/2019-11/2/1809487597148.jpg

Melih Cevdet Anday´ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan, 25. Uluslararası Adana Film Festivali´nde Jüri Özel Ödülünün yanı sıra Gizem Erman Soysaldı´ya Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü ve 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali´nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran  ?İçerdekiler´ filmi Bandırmalı sinemaseverler ile buluştu.

/resimler/2019-11/2/1812011818007.jpg

YENİ SEZONDA FİLM GÖSTERİMLERİ DEVAM EDECEK

1 Kasım akşamı Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, CHP Bandırma İlçe Başkanı Hüseyin Bahar, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Murat Ergöz´ün yanı sıra kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Açılışta; sinema filmlerinin dağıtım şirketleri aracılığıyla alışveriş merkezlerine hapsedildiği vurgulanarak ?SAMDER ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile her ay bir bağımsız filmi yönetmeni ve imkânlar dâhilinde oyucularıyla birlikte Bandırma´da sinemaseverler ile buluşturuyoruz. Yeni sezonda da bu etkinliklerimize devam edeceğiz? denildi.

/resimler/2019-11/2/1810438847992.jpg

ERTEN: ÜZERİNE UZUNCA KONUŞULACAK BİR FİLM

Film gösteriminin ardından sahneye davet edilen Yönetmen Hüseyin Karabey ve Oyuncu Gizem Erman Soysaldı´ya Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Nüvit Erten ve SAMDER Kurucu Başkanı Mesude Eğilmez çiçek takdim etti. Erten: ?Karabey sinemasını uzunca bir zamandır takip ediyorum. Sinema adına çok önemli işler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Onları burada ağırlamaktan ve bu filmi sinemamıza kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Oldukça zor bir film ve üzerine uzun zaman konuşulacak ve çözümlemeler yapılacak bir film? dedi.

/resimler/2019-11/2/1810593066825.jpg

KARABEY: İÇERDEKİLERİ İLK KEZ 17 YAŞINDA İZLEDİM

Filmin yönetmeni Hüseyin Karabey katılımcılara teşekkür ederek: ?Bu akşam burada böyle kalabalık bir salonda filmi izlemek ve sonrasında yine kalabalık bir izleyici kitlesiyle filmi konuşmak çok güzel. Melih Cevdet Anday´ın bu oyununu izlediğimde 17 yaşındaydım. Çok etkilenmiştim. O dönemde aklımda sinema falan da yoktu. Ama o günden beri hiç unutmadım. Sonra başıma benzeri şeyler geldi. 1 yıl cezaevinde kaldım, defalarca gözaltına alındım. O dönemlerde her defasında aklıma hep o oyun gelirdi. Oyunun ana temasında anlatılan, insan ruhunun zayıflığı, belli koşularda verdiği belli tepkiler beni çok etkilemişti. Hiç unutamamıştım oyunu ve çok samimi gelmişti. Çok da cesur. Biz solcularda son dönemde gözükmeyen kadar cesur bir metin. Bundan 10 yıl önce de bu oyunu filme aktarmak için teşebbüslere başlamıştım. Bu film benim ilk filmim olamayacak kadar ustalık gerektiren bir işti. Üçüncü uzun metrajımdan sonra ?zamanı geldi´ diye düşündüm. Gizem zaten ilk tanıştığımızda onu ikna etmek için ?Bir projem var, oynamak ister misin?? demiştim. Epey geçti gerçi üzerinden onu söyledikten sonra. Araya başka filmler girdi. Melih Cevdet Anday büyük bir usta. Sadece şair ve yazar değil, büyük bir filozof bence. Her şeyi de denemiş. Döneme de denk düşüyor ne yazık ki. Bu ülkede bu tür konular ne yazık ki eskimiyor? dedi.

/resimler/2019-11/2/1811298692411.jpg

SOYSALDI: FİLMİN YARATICILIK SÜRECİNE DAHİL OLMAK ÇOK GÜZEL

Filmin başrol oyuncusu ve ortak yapımcısı Gizem Erman Soysaldı da Bandırma´da olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek: ?Film sürecine en başından beri tanıklık edebilmek güzel bir şey. Tabii ki bir oyuncu olarak böyle işlerde olmayı çok seviyorum ama yaratıcılık sürecinin içerisinde olmayı da çok seviyorum. Kendi yaratıcı alanımı da artırıyor. 2011 yılıydı, Hüseyin´le bu projeyi konuştuğumuzda. O zaman alamamıştı haklarını ama o günden beri metnin aklımın köşelerinde bir yerde işliyordu. Hüseyin´le konuştuktan sonra tekrar tekrar okudum. Bir gün yapacağız ama ne zaman bilmiyorum diye düşünüyordum. Caner, Settar ağabey, provalar, ekibin kurulması, mekânın kurulması? Bütün süreç güzeldi. Çekim de hepimiz için iyi bir fırsatı ama zordu da. Tek mekân ve kaçabileceğiniz bir alan yok? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: İçerdekiler nefes kesti
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli