Huzur ve barış diledi.

Huzur ve barış diledi.

Bartholomeos, Kirazlı Manastırı’ndaki ayini yönetti Ortodoks dünyasının lideri, Fener Rum Patriği Bartholomeos: “Memleketimizde ve dünyada barış ve huzur için dua ettik”

Kapıdağ’da, Erdek’e bağlı Yukarıyapıcı Mahallesi sınırları içindebulunan Kirazlı Manastırı’nda ayin yapıldı. Dördüncü kez gerçekleşen ayini Ortodoks cemaatinin dini lideri, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetirken, ayine 12 rahip katıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren ayinin sonunda Türkçe açıklama da yapan Bartholomeos, şunları söyledi:

“Âdet bu yıl da yerini buldu. Bu ayine izin veren devletin yetkili makamlarına, Erdek Belediye başkanlığına ve Erdeklilere teşekkür ediyorum. Bu tarihi mekan içinde dini vecibelerimizi yerine getirerek Meryem Ana’mızı andık. Memleketimizde ve dünyada barış ve huzur için dua ettik. Sizlere minnettarız. Sağ olun, iyi ki varsınız. Bu arada ayinimizin yapılması için büyük emekleri geçen emniyet mensuplarına da teşekkür ediyorum.”

Kirazlı Manastırı’ndaki ayini Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve belediye meclis üyesi Nimet Kalafat da izledi.

Bartholomeos, ayinin ardından ayini izleyenlere ekmek dağıttı.

Fener-Rum Patriği Bartholomeos, Erdek Belediyesi tarafından verilenyemeğin ardından Seyitgazi Tepesi, tarihi Patrik Konağı ve Kyzikos’u ziyaret ettikten sonra Erdek’ten ayrıldı. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Huzur barış diledi.
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı