Hürriyet İlk Okulu Velilerinin kurum çabası

Hürriyet İlk Okulu Velilerinin kurum çabası

Yeni Okullarının Fatih İlk Okuluna Tahsis edilmesi, Hürriyet İlk Okulu Velilerini kızdırdı.

Fiziki yapısının yetersiz ve dayanıksız kaldırğı gerekçesi ile yıkılıp yerine yenisi yapılan Hürriyet İlkokulu öğrencileri geçici olarak Vecihibey İlkokulunda eğitim görüyordu.

Atatatürk caddesindeki fiziki yapının yenilenerek hizmete açılacağı şu günlerde Balıkesir Valiliği tarafından sürekli oluşan depram artçıları nedeni ile ölçümleri yapılıp dayanıksızlıkları tespit edilen okulların acilen boşaltılarak yıkılması istenmesi üzerine, yıkılması istenen okullara yeni bina bulunması sadece Bandırma'nın değil tüm Balıkesir'deki okulların ortak sorunu oldu.

Bu anlamda yıkım kararı alınan 17 Eylül Mahallesindeki Fatik İlkokulunun ilk nakil adresi aynı bahçe içinde bulunan Ortaokul olarak belirlenmesine rağmen, daha sonra kurumlar arası eğitim farklılığı dolayısı ile çift eğitine uygun görülmemesi, Fatih İlkokulunun yeni adres Atatürt caddesinde inşaatı tamamlanan Hürriyet İlkokulu gösterildi.

Okulları yıkılarak yeni inşaatın tamamlanma sürecisi Vecihibey ilkokulu bünyesinde sürdüren Hürriyet İlkokulu velileri, Yeni okullarının Fatih İlkokuluna verileceği söylentisi üzerine harekete geçerek toplu olarak önce Kaymakamlığa, ardından Milli Eğitim ve Belediye başkanlığına giderek Atatürk Caddesi üzerinde inşaatı tamamlanan okullarına geri dönme isteklerini belirttiler.

Kaymakamlık, kendilerine başvuran Hürriyet İlkokulu velilerine, Fatih ilkokulu'nun zorunlu tahliyesi nedeni ile Hürriyet bünyesine nakledildiğini, eğitim yılı sonrası Vecihibey bünyesinde eğitim gören Hürriyet İlkokulunun da buraya alınarak, Fatih değil, Hürriyet adı altında tedrisatına devam edeceği bilgisini verdi.

Veliler, kendilerine verilen yanıtları yeterli bulmadı. Veliler;" İnşaat bitmiş, okul tedrisata açılıyorsa, bizim çocuklarımız buraya nakledilmeli, ne diye başka okula gönderdiğimiz çocuklar için servis parası ödüyoruz." dendi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli