Hukuk ve Sağlığın masaya yatırıldığı sempozyum

Hukuk ve Sağlığın masaya yatırıldığı sempozyum

BANÜ Adalet MYO Öğretim Üyesi Burtan: “Başarılı bir sempozyum olmanın onurunu yaşadık”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ), 27 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen “Sağlık Hukuku Sempozyumu”nun başkanlarından, Adalet Meslek Yüksek Okulu (MYO) Dr. Öğretim Üyesi Çağlar Burak Burtan, “Güney Marmara Bölgesi’nde, bu konuda ilk bilimsel sempozyumu düzenlemekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

Bandırma Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyuma, alanlarında ülkemizin uzman bilim adamlarının katıldığına işaret eden Burtan, şunları söyledi:

“Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması hakkındaki yeni kanun, 27 Mayıs 2022 tarihli, 31848 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ilk bilimsel sempozyumu Güney Marmara Bölgesi’nde ilk kez düzenlemenin onuruna eriştik. Bu sempozyuma sağlık hukuku alanında uzman bilim adamları katıldı. Artık sağlık hukuku ve sağlık turizmi dünyada büyük önem kazandı. Yeni çıkan bu yasayla hekimlere hâkim güvencesi geliyor. Buna paralel şekilde de ‘Mesleki Sorumluluk Kurulu’ oluşturuluyor. Bundan sonra doktorlara yönelik şikâyetlerle ilgili olarak doktor hakkında soruşturma açılıp açılmaması konusundaki kararı bu kurul karar verecek. Böylece doktorlar, daha rahat ortamda çalışma imkânına kavuşacaklar.”

Bu sempozyumu geleneksel duruma getirip her yıl gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Burtan, yaptıkları sempozyumun bildirilerinin yer aldığı bir kitabın da hazırlanacağını da sözlerine ekledi.ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı