Hocaların Hocasından bu kadar

Hocaların Hocasından bu kadar

Köy Enstitüsü Çınarından Bir Yaprak daha düştü. Hocaların Hocası Şefik Koman vefat etti.

Savaştepe Köy Enstitüsü mezunlarından, Hocaların hocası Şefik Koman (88) yoğun bakımda olduğu Bandırma Devlet Hastanesinde bu sabah vefat etti.

Manyas'ın tozlu yollarında başlayan eğitim mücadelesini Savaştepe Köy Enstitüsünde taçlandırmakla kalmayıp, görev yaptığı her köy okulundaki öğrencilerine "Benim Çiçeklerim" diye seslenen Şefik Koman ilim-irfan ışığını görev süresi ile sınırlandırmayıp emeklilik sonrası Nihat Özbek'in sahipliğindeki GERÇEK gazetesi ve Bandırma Manşet'in de içinde bulunduğu birçok yazılı basın yayın kuruluşlarında köşe yazarlığı ile sürdürmüştü. 
Koman, “Başınızı Eğmeyin” şiir ve Köy Enstitüleri anılarını topladığı “Biz Bu Toprağın Çocuklarıyız” isimli kitapları bulunuyor.

Selin Fatma Koman'ın eşi, Nazif & Canfeda İl, Feridun & Seda Akar'ın  babaları, emekli öğretmen Şefik Koman'ın cenazesi 28 Şubat Cuma günü Bandırma Devlet Hastanesinden alınarak saat 15.30 suları Levent Mahallesi, Lale Bayırı Caddesi, Lale Apartmanı numara 29 daki evinin önünde komşularıyla helalleştikten sonra İkindi Namazına müteakıben Haydar Çavuş Camiinde kılınacak cenaze namazı ardından Bandırma şehir mezarlığındaki ebedi istirahatgahına defnedilecek.

Bandırma Manşet ailesi olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.



Anahtar Kelimeler: Hocaların Hocasından kadar
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli