Hizmeti çok, gören yok!..

Hizmeti çok, gören yok!..

Büyükşehir hizmet edeyim derken, turizmin içine etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur kırsal belediyeleri arkasına alarak başlattığı yatırım hamlelerini rakamsal terimlerle uçururken, göreve gelişi ardından 17 ay geçmesine rağmen vaatten başka hiçbir hizmetin olmadığı görüldü.

Özellikle miras paylaşımı noktasında muhalefet belediyelerine karşı "Şahin" programı uygulayan A. Edip Uğur, kapattığı 33 Belediyenin araç gereç iş makinesi gibi elle tutulur varlıklarını kırsal belediyelere "sus" payı olarak tahsis ederken araç parkına yeni ilave ettiği iş makinelerinden muhalefet ilçelerine tek bir araç göndermedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un özellikle sahil kentlerine uyguladığı baskıcı programları Ayvalık, Altınova, Sarımsaklı, Küçükköy, Cunda, Akçay, Altınoluk, Zeytinli, Erdek, Avşa, Ocaklar´da turizm Sirkülasyonu´nu önemli ölçüde baltaladı.

Tatil beldelerinde uygulanan otoparklar, kesilen sular-elektrikler, bir türlü onarılamayan altyapı nedeni ile denize deşarz olan kanalizasyonlar çözüm beklerken A. Edip Uğur´un gümrükten mal kaçırır gibi mülk peşine düşmesi kaygı ile izleniyor.

Erdek´te göreve geldiği gibi Kurbağalı´da Arteka-Taş restoran ve Beach´ın peşine düşen Başkan Uğur, hukuk süreci tamamlanmadan Kaymakamlık kanalı ile yaptırdığı görevlendirmeler ile tatil günü mavi bayraklı Beach´ı kapattırması zihniyetin bakış açısı anlamında gösterge oldu.

Bandırma´yı atlayıp Gönen´e, Erdek´i atlayıp Marmara´ya, Edremit ve Ayvalık´ı geçip Havran- Burhaniye´ye,  trilyonluk yatırım vaatlerinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un şu ana dek verdiği sözlerin karşılığını gören yok...

İskeleler, Haller, otogarlar, ulaşım hizmetleri gelirlerini, Büyükşehir iktisadi kuruluşları Fırıntaş, Balpaş, Balpark aracılığı ile AKP li belediyelere aktarma performansına, performans katan A. Edip Uğur, basın kanadındaki sivri kalemleri de danışman kadrosundan yandaş ailesine katınca her taraf güllük gülistanlık oldu.

/resimler/2015-8/20/2222391474276.jpg

 

Erdek´te 22 kırsal 5 merkez ilçe mahallesi mevcut,yaz aylarında nüfusu 10 kat artan Erdek´te yaklaşık 3500 çöp konteynırı ve bu ekipmanı tevzi edecek araca ihtiyaç var.

Büyükşehir Belediye Başkanı bu beklentiyi tespit etti ve numune olarak 1 tek konteynır gönderdi.

Büyükşehir´in göstermelik konteynırı işletmesi Büyükşehir´e ait olan Erdek iskelesi girişine kondu.

Yetersiz kalan Büyükşehir çöp konteynırına iskele bölgesinin talebine cevap verememesi nedeni ile Erdek Belediyesi katkı olması anlamında 2 konteynır ile katkıda bulundu...

/resimler/2015-8/20/2228397418848.jpg

Hukuklu, hukuksuz bakmadan adı cadde olarak yazılmış kifayetsiz cadde ve meydanlarda otoparkçılık uygulamasını abarttıkça abartan Büyükşehir nedense kırsal ilçelerde otopark tasarrufunda bulunmuyor.

Geçmişten günümüze uzanan hat sahipliği ulaşım hizmetlerini ortadan kaldırarak, yeni araçlar ve yeni hatlarla Balıkesir´in ulaşımı yeniden planlama kaygısı yaşayan Büyükşehir mahalle olan kırsal yerleşim alanları için aynı hassasiyeti göstermiyor.

Balıkesir genelinde yaklaşık 900 dolayındaki köy mahallenin %60 da ulaşım hizmeti yok.

/resimler/2015-8/20/2246072126803.jpg

 

Büyükşehir´in iktisadi kuruluşları adını hep BAL dan alıyor ancak, kurumsal kimlikten ballanan parmakları yalayanlar belli değil. Ulaşımda cihazdan geçen her karttan %7 pay, Otoparklardan elde ettiği gelirlerden sportif etkinliklere pay ayırmakta aynı cömertliği göstermeyen Ugur başta Balıeksir olmak üzere Bandırmaspor ve amatör camiaya bakış açısı sezon başında 5 top, bir takım formadan öte geçmedi.

/resimler/2015-8/20/2307440433452.jpg

 

Büyükşehir´in gündeminde Orman´dan ayrılacak 500 dönüm kapasiteli trilyonluk bir hayvan barınağı var... Fotoğrafta görünen plaj 20 Ağustos 2016 bugün Erdek´in en ünlü plajı Cugra da çekildi. Sayın Başkan siz barınağı yaptınızda biz mi görmedik?

/resimler/2015-8/20/2321294824467.jpg

Bugün kapanıyor, Kına yakın...

Erdek´te konaklama ve misafir agırlama anlamında ne varsa, kim işletiyorsa, sunduğu hizmetle kent ekonomisine katkı veriyorsa o bir vatanperverdir ancak, taktıkları maske ile gizledikleri yüzlerindeki çirkinliği siyasi iradelerine kalkan yapan maskeli balocular...

Kına yakın Mavi Bayraklı, kent´in en nitelikli dinlence yeri taş beach kapanıyor...

Kazandınız.... Kına yakın....

 



Fikri
21.08.2015 12:04:45
Edincik Kadıköy olacak derken sadece köy oldu Büyük Şehirden hizmet almayı unuttukta bari mevcutlar çalışsa mesela sokak çeşmeleri aksa diyoruz ama Baski Yetkilisi ne dese beğenirsiniz kirli aktığından kapattık temiz akıtma çalışmasına gitseniz ama gerek yok AKKOYUN lar otlamakla meşgul

Anahtar Kelimeler: Hizmeti gören
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli