Hız tutkunlarına fırsat yok

Hız tutkunlarına fırsat yok

Şehirler arası yollarda, gizli radar tuzağı

Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyollardaki radar uygulamalarında değişikliğe gitti. 8 saat olan radar kontrolleri 24 saate çıkarılırken, seyyar radar ikaz levhası uygulaması da kaldırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Muammer  Güler`in onayladığı “Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı ve Emniyet  Genel Müdürlüğü`nün yapacağı çalışmalar” konulu genelgeye göre, 2020 yılına  kadar trafik kazası sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Bu hedefe ulaşılması amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalara rağmen  trafik kazalarının neden olduğu kayıpların istenilen oranda azaltılamaması üzerine, mevcut denetim yöntemleri yeniden gözden geçirildi.
 
İKAZ LEVHASI KALDIRILIYOR
Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizini yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan aşırı hız gibi trafik kuralı ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığını ancak bu levhaların ve trafik ekiplerinin olmadığı bölgelerde ise sürücülerin başta hız olmak üzere birçok trafik kuralını ihlal ederek, kazalara neden olduğunu belirledi.
 
Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak ve tüm karayolu güzergahlarında başta hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla radarla hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verdi.
 
24 SAAT KONTROL
Mevcut sisteme göre, günlük her bir radar aracıyla gündüz 5 saat, gece ise 3 saat olmak üzere toplam 8 saat hız denetimi yapan trafik birimleri, bundan sonra 24 saat hız kontrolleri yapacak. Hız denetiminin yüzde 50`lik bölümü, şehir içi ve dışı yollarda, gece ve  gündüz seyir halinde çevirme ekibi olmadan, diğer yüzde 50`lik bölümü ise sabit ve çevirme ekibiyle birlikte yapılacak. Otoyollardaki denetimler de çevirme ekibi olmadan gerçekleşecek. Hız denetiminde görev alan radar ekiplerinde akaryakıt kısıtlamasına ise gidilmeyecek.
 




  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false