"Her Zaman ve Her Yerde…. Polis Görevde…."

Vali Ersin Yazıcı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HER ZAMAN VE HER YERDE…. POLİS GÖREVDE…                                                                  
Vali Ersin Yazıcı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Yazıcı, mesajında polisin Koronavirüs ile mücadele kapsamında gösterdiği gayretin takdirle karşılandığını dile getirdi.

Türk Polis Teşkilatının milletin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Huzurlu ve güvenli Balıkesir’i vazgeçilmez hedef kabul ederek üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görevlerini ifa eden Balıkesir Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm çalışma arkadaşlarımın bu anlamlı ve önemli günlerini kutluyorum. Ülkemizin huzur ve sükûnunu sağlayan, devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde ölümü göze alan Türk Polis Teşkilatımız, şerefli geçmişiyle milletimizin her zaman övgüsüne ve sevgisine mazhar olmuştur. Polisimiz gösterdiği olağanüstü gayretle yaptığı hizmetler sonucunda milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır. "dedi.

Polis Teşkilatının huzur, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında 24 saat esasına göre çalışarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını belirten Vali Yazıcı, "Hizmetlerinde bulunmaktan büyük bir onur duyduğu Balıkesirlilere gururla ve şerefle hizmet veren Balıkesir Polisi’nin gerek nicelik ve gerekse nitelik itibariyle bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir. Emniyet teşkilatımızın yasal görevlerini büyük bir titizlikle yerine getirmesinin yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri sonucu toplumun gönlünde de müstesna bir yere sahip olduğunu görmekteyiz.  Türkiye'yi Doyuran İl Balıkesir'imizde de vatandaşımızın birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve güvenliğini sağlamak adına, fedakârca görev yapan polisimiz; her zaman halkla iç içe olmaya özen göstermektedir. Toplumsal huzuru sağlanmış, çağdaş kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Balıkesir vazgeçilmez hedefimizdir. Polis teşkilatımızı sadece adli olaylar ve genel olarak sorumlu olduğu konular içerisinde değerlendirmemek gerekir. Bu bağlamda Balıkesir Emniyet Müdürlüğümüz de; önleyici kolluk, toplum destekli polislik ve sosyal projelerde de son derece başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Polisimiz toplum destekli çalışmaları ile sadece alanında değil sosyal çalışmalarla vatandaşın yanı sıra birçok kuruma da yardım etmektedir. "dedi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Türk Polis Teşkilatı'nın büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Türk Polis Teşkilatımızın, içinde bulunduğumuz dönemde de üstün bir çaba gösterdiğine hepimiz şahitlik etmekteyiz. Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana, köklü birikimi, tecrübesi ve fedakâr mensuplarıyla halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için gece-gündüz demeden çalışmaktadır. Bugün de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında halk sağlığının ve güvenliğinin korunması amacıyla başlatılan çalışmalarını sürdüren Polis Teşkilatımızla daima gurur duyduğumuzu ifade ediyorum. Bu mücadelede sizin de büyük payınız var.  Polisimiz, vatandaşlarımızı salgından koruyabilmek için canla başla mücadele etmekte, gece-gündüz demeden görevini ifa etmektedir. Bu süreçte Balıkesir başta olmak üzere, yurdun dört bir yanında görev alan tüm polislerimize kolaylıklar diliyorum."dedi.

Mesajını terörle mücadelede verilen Şehitleri rahmetle anarak ve Gazilere teşekkür ederek tamamlayan Vali Yazıcı, "Türk Polis Teşkilatı mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum." dedi.



Anahtar Kelimeler: " Zaman Yerde…. Polis Görevde…."
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu