Her şey yarın için

Her şey yarın için

Kenya`dan Gül, Konya`dan Lale,Sigapur`dan Orkide, Antalya`dan İris geldi.



Her şey 14 Şubat sevgilililer günü için.

Kuyumcular,  hediyelik eşya satıcıları, Restorantlar ve Çiçekçiler tüm bu işlermeler günler öncesinden başlattıkları düzenleme çalışmalarını yarın yani 14 Şubat Perşembe günü için hazırladılar.



Dünyada yaşanan bir çok gün var ama hiç birisi 14 Şubat Sevgililer günü kadar heyecanlandırıcı değil, hiç birisi de bu kadar maliyetli değil.

Ekonomistlerin araştırmalarına göre bu özel güne ihtiva eden nakit ve kredi kartı harcamaları trilyonlar ile sınırlandırılamıyor. Kelimenin tanımı ile özel bir harcama günü işte bu güne özel Bandırma`da da bir çok işletme kendi alanında düzenleme ve hazırlık yaptı.



Sevgililer gününün kendine özgü en önemli envanterini kuşkusuz çiçekler ve çiçekçiler oluşturuyor.

Ekonomik anlamda hiçbir şey alamayan bir gülle yetinmek durumunda, dolayısı ile bu ucuz hadiye de zaman dilimi nedeni ile bir hayli pahalı.



Bu farklılığı eksiksiz yaşamak isyeten Bandırmalı Çiçekçiler günler öncesinden tedariklerini oluştursa da yinede talep`e cevap verilmekte zorlanılacağı bir gerçek.

Bandırma Manşet olarak bu özel gündeki yoğun hazırlıkları nedeni ile kentin VİP Butik Çiçekçisi İris`in güne has çalışmalarını kaleme aldık.



İris Çiçekliğinin uzman ismi Hikmet Önral: Bandırma gibi meslekte 2.etap bir kentte bu işi yapmanın belli güçlükleri var.``

``Her üründe olduğu gibi bu meslekte de seri sirkilasyonun ürün tazeliği ve seri satışın avantajları var.``



``Oysa kasabalarda bu sirkilasyonu yakalamak mümkün değil veya konuya olan duyarlılık magaza ve marka tüketicisi bilinçli müşterinin yerini pazar müşterisinin alması gibi.``

``Bir tek gül`ün, bir demet papatya`nın dahi hazırlanmasındaki ayrıntının fark edilmediği bir kentte mesleğin inceliklerini aktarmak gerçekten güç.``

``Derlerya ``Hadi canım alt tarafı bir gül`` de kazın ayağı öyle değil.``



İris Çiçekliği işletmecisi Hikmet Önral Uzun bir İstanbul maratonu ardından Eğitim, Çıraklık, Kalfalık ve Ustalık süreci ardından ailevi nedenlerden dolayı geldiği Bandırma`da 30 yılı aşkın süredir aynı adreste ve hiçbir üründe olması gereken titizlikten az maharet göstermeden bir gül vermediğini söylüyor.



İşte bu titizlik 14 Şubat`ta da mesleki farklılığı bir adım öne çıkarttı. Günlerce süren hazırlık süreci ardından mini dükkan yeni baştan yaratıldı.
Hergün İris çiçekliğin önünden geçip bir şeylerin farında olmayanlar, yeni vitrin dizayn`ı sonrası başını çevirip bakmadan geçmemek durumunda kaldı.

Öyleki civar kasabalardan gelen meslakdaşları vitrin resmi çekerek projeji envanterine geçirdi.



İris Çiçekliğin yılda bir kez kutlanan sevgililer günü için hazırlıkları bu kadar la kalmadı.

Bu özel gün için Konya`dan laleler geldi, renk, renk, Kenya`dan güller, yeterki siz rengine karar verin, Sarı, Beyaz, Kırmızı, Pembe, Bordo ve çift renkler.



Dahası Singapur`dan Orkide, Antalya`dan İris,Yalova`dan Sümbül ve Kırızanten, ismini sayamadığımız bir çok renk armonisi.

Hepsi Sevgililer günü için unutmadan azizliğe uğramak istemeyenler günler önceden siparişleri vermiş bile. Olur ya bu önemli ve özel günde bir azizliğe kurban gidilmesin...






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı