Her şey, Küçük Naz için

Her şey, Küçük Naz için

Narlı'lı Akdeniz Anemisi Hastası Naz Yakak için kan bağışı ve Kök hücre bağışı için kampanya başladı.

Erdek Belediyesi ve CHP Gençlik kolları tarafından düzenlenen Narlı’lı Akdeniz Anemisi Hastası Naz Yakak için kan bağışı ve Kök hücre bağışı kampanyası başladı.

Bu sabah Balıkesir Vehbi Bolak Kan merkezi ekiplerinin konuşlandığı Erdek Cumhuriyet meydanında başlayan kampanyaya ilgi yüksekti.

Bir taraftan kan verenler, diğer taraftan Kök hücre vermek amacı ile tahlil amacı ile kan verenler zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

Kızılay Kan merkezi mobil otobüsünde gerçekleşen kan bağışlarında vatandaşlara kurum doktoru, görevli hemşireler ve sağlıkçıların yanı sıra Erdek CHP Gençlik Kolları yardımcı oldu. 

Kan ve doku testi için kimlik ile yapılan başvurularda, bireysel katkı ve katılım formlarının doldurulmasına CHP gençlik kolları yardımcı olurken, Kan bağışındaki süre zaman zaman sıkışıklıklara neden olduğu Erdek’te kampanyanın yarında devam etmesine karar verilirken bilindiği üzere 8 Şubat Pazar günü aynı işlem Bandırma’da gerçekleşecek.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kampanyanın insanlık adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak “Hepimiz kendi olanakları çerçevesinde kampanyaya katkı sunuyoruz, söz konusu olan insan hayatıdır, bakış açısı bu anlamda önemli.” Dedi

Balıkesir Vehbi Bolak Kan merkezi ekipleri Erdek’teki bağış kampanyasında bir taraftan kan toplarken, diğer taraftan Naz Yakak için gerekli doku kökü bulabilmek adına kan numunesi aldılar.

Naz Yakak’ın yaşama tutunabilmesi adına yapılan doku testi kan numuneleri daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından laboratuvar incelemesine tabi tutularak uygun kan tespit edildiğinde doku nakli için harekete geçilecek.

Erdek’teki bağış kampanyası süresinde bağışta bulunan vatandaşların arasında gülüp oynayan Naz Yakak oldukça mutluydu.



9.02.2015 11:12:34
ELİNDEKİ SİGARA HİÇ YAKIŞIYOMU GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA BİRDE ÇOCUĞUN YANINDA

  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli