Her isteyen şehit ve gazi derneği kuramayacak

Her isteyen şehit ve gazi derneği kuramayacak

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı tarafından başlatılan girişimler sonuç verdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığı tarafından başlatılan girişimler sonuç verdi. Bundan sonra isteyen her kişi veya kuruluş, şehit ve gazilerin isimlerini kullanarak dernek ve vakıf kuramayacak.

Derneğin Bandırma Temsilciliği Başkanı Ecevit Karakoyun, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş’un imzasıyla TBMM’ye verilen önergenin kabul edildiğini, konuyla ilgili yetki verilen İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmadan şehit ve gazi isimlerinin derneklerde kullanılamayacağını açıkladı.

Karakoyun, “Böylece hiç kimse bizlerin üzerinden istismar yapamayacak, rant sağlayamayacaktır. Son zamanlarda plaket, dergi, gazete vb. materyaller ile evlere, işyerlerine, resmi kurum ve kuruluşlara giderek şehit aileleri ve gaziler adına yardım toplayanlar çoğaldı. Vatandaşlarımızın, vatan-millet için kanlarını dökmüş, can vermiş şehit ailelerini ve gazilerimizi gönülden yaralayan bu kişilere itibar etmemesini istiyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: isteyen şehit derneği kuramayacak
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli