"Her zaman yanınızdayız..."

BELEDİYE BAŞKANI DURSUN MİRZA´NIN ´3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ´ MESAJI

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Dursun Mirza;

"Mutlu ve huzurlu bir kent yaratmanın en önemli şartı bireylerin dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı gözetilmeksizin, fiziksel durumlarına bakılmaksızın, eşit şartlarda yaşamalarını sağlamak ve birbirlerini anlayarak destek verebilmesidir.

Toplumda engelli bireyler kendi iç dünyalarında ve aile çevresinde de bu durumun neden olduğu sorunlarla karşı karşıyalar. Yaşama tutunma savaşında engelli vatandaşlarımıza   her türlü desteği ve katkıyı sağlamak zorundayız. Çünkü engelli olmak kimsenin tercihi değildir ve hiçbir engel mutluluğa ve umuda engel olmamalıdır.

Kent içinde planladığımız projelerimizde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimizi gururla söyleyebilirim.

Bandırma Belediyesi olarak engellilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Belediye bünyesinde oluşturulan Engelli Koordinasyon Merkezi, bu konudaki en önemli gücümüz oldu. Engelli yurttaşlarımızın sorunlarının çözümü ve onlara yol gösterme konusunda başarılı çalışmalar yerine getirdik.  28 zihinsel engelli çocuğumuz ile oluşturduğumuz ritim, müzik, koro ve orkestra grupları kuruldu. Bu özel grup ve orkestralarımız festivalimizde konser vererek onlara özgüven kazandırdı. Yollardaki engelleri de kaldırdık.  Ramazan ayında 500´ün üzerinde engelli vatandaşlarımızla iftar açıyoruz.  Eski Belediye binamızda engelli derneklerine yer imkanı sunarak onların tüm taleplerinde yanlarında oluyoruz. 100´ün üzerinde  gerçekleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye yardımlarımızla engelli vatandaşlarımızın evlerinde hapis olmamaları ve sosyal hayata var olmaları için çabalıyoruz

İnsan odaklı yönetim anlayışımızla yürüttüğümüz çalışmalarımızda, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir yardım olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde düzenlenen etkinliklerin toplumsal duyarlılığın arttırmasında önemli bir etmen olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşlarımızın her gün engellerle karşılaştığını düşündüğümüzde, engellileri vatandaşlarımızı tek bir günde değil, her gün hatırlanması gerektiğine inanıyorum. Herkesi engelliler konusunda daha hassas olmaya davet ediyorum. Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileği ile 03 Aralık Dünya Engelliler Günü´nü kutluyorum."  Dursun MİRZA - Belediye Başkanı

                        /resimler/2016-12/3/0225435892905.gif



Anahtar Kelimeler: zaman yanınızdayız
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı