HEPAR`DAN AÇIKLAMA

HEPAR`DAN AÇIKLAMA

BUNLARIN OLMASINA İZİN VERECEK MİSİN?





1)   Adalet: Askerler, gazeteciler, öğrenciler, yıllardır tutuklu. Başbakan yardımcısı çıkıyor biz anlamayız konu adalette diyor. Sen iktidar değil misin? Kanun çıkarma yetkisi sende değil mi? Çıkar kanunu deki hakimlere Yargılamayı yılı geçmeden bitireceksin, hükmünü vereceksin” Suçluysa as. Bu yaşattıklarınız o beğenmediğiniz darbe dönemlerinde bile yapılmadı.

2)   Güvenlik ve Asayiş: Hırsız, gaspçı, katil tutuksuz yargılanmak üzere aramızda. Polisin eli kolu bağlı ne yapacağını bilemiyorlar. İnsan hakları diye kanunlar, eşkıya yı koruyor. Mağdur kendini korumak için ne yapsın? Bütün evlerde demir parmaklık var. Evler hapishane, sokaklarda kanunsuzluk kol geziyor. Araçlarınız, evleriniz soyuluyor, kadınlara şiddet son hızla eşkıya dağda, eşkıya şehirlerde.

3)   Ulus Devlet: Memleketin bir bölümünde çift dilli afişler devletin dairelerinde çift dilli tabelalar asılı. Siz bunun nereye gideceğini görmüyorlar mı sanıyorsunuz? Çerkezler, Abazalar, Lazlar, 72 milletten adam var Türkiye'de. Her kabileye devlet eliyle, TV kanalı, tabela, öğretim-eğitim hakları demek, T.C'yi yıkmak anlamına geliyor. Bunun farkında değiller mi sanıyorsunuz?  Gaflet ve delalet içindeler.

4)   Milli Unsurlar: Bankalar, Telekom,  limanlar, rafineriler tüm stratejik kamuya ait işletmeler satıldı. Değerini şimdi değil, ulusal çıkarları tehdit eden kriz dönemlerinde anlarsınız. Arjantin, İspanya şu anda nasıl çekiyor biliyor musunuz? Stratejik sektörlerini geri almak için sattığından daha büyük paraya geri almaya çalışıyorlar şimdi.

5)   Eğitim: Anadilde eğitim öğretim diyerek Türkçe dışında lisanlar kullanacaklarmış. Ne olur canım diye düşünürseniz yanılırsınız. Ulusal bütünlük ve bir arada bulunma projesinin çökmesidir bu, çok net bir resim. Ülke federatif alanlara ayrılacak sonra yabancı güçler yanlarına aldıkları ile diğerleri üzerinde baskı kuracaklardır. Madem federasyon iyiydi Fransa da, ABD, Almanya'da bölünsün haydi. Önce siz bölünün de biz sonuçlarına göre değerlendirelim. Hayır, seni bölecekler Yugoslavya-Bosna, Ruanda-Libya. Burada yaşananları unutma. Sanki futbol sistemi sohbeti yapıyoruz. 4 + 4 + 3, 5 + 4 + 2 + 2 vs. vs.  Bizim ihtiyacımız bu mu? İlkokulu okut sonra 12 yaşında meslek eğitimi ver. (bilgisayar-metal-CNC operatörlüğü-kimya-otomasyon-elektrik-makine-aşçılık-inşaat-sağlıkçılık-güvenlik-ekonomi-sanat-turizm-adalet personeli) 17 yaşında bileğinde altın bilezikle ister işe girsin ister üniversite sınavına girsin. Gerisi boş laf. Ancak ilköğretimde şu dersler olmazsa olmaz: Milli şuur, tarih, felsefe, yurttaşlık bilgisi, trafik, saygı ve sevgi, kişisel gelişim, afet yönetimi.

6)   Afet Yönetimi: Deprem, kuraklık, küresel ısınma için ne önlemler alınıyor? Ne projeleri var? Bileniniz var mı?

7)   Refah ve Göç: Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmaktan mutlu herhalde Türk Halkı. Geldiklerinden beri tek fabrika yapmadılar. 81 ilde kaç tane sosyal kültürel sportif tesis kurdular? Heykelleri yıkmak dışında ne başarıları var? Göçü önleyen istihdam sağlayan  ne hatırlıyorsunuz? Büyüyoruz diyorlar. Peki gelişiyor muyuz? Saygısız, tahammülsüz, hoşgörüsüz, küstah bir yönetim takımı varken nasıl bir toplum beklersiniz? İhracat artıyor doğru ama ithalat daha fazla artıyor. Bunu Türk halkı değerlendiremiyor mu sanırsınız?

8)   Milli Sanayi ve İnovasyon: Türk sanayici ve bilim dünyası, neyi icat etmiştir? İthal ikameden öteye gidemedik. Arge ve İnovasyonu desteklemek için hükümet ne yapmaktadır? Sorsanız bir sürü gevezelik.

9)   Komşularla İlişkiler: Ülkenize saldırılmadıkça savaş cinayettir.  sorun politikası dediniz komşu ilişkilerimizi yüzünüze, gözünüze bulaştırdınız. Türk halkı bunları görmüyor mu sanırsınız? Ermeni meselesi konusunda, güvenlik ve asayiş konusunda dediklerimizi hala yapmadınız.

Türkiye'yi geliştirecek, ileriye götürecek ne projeleri vardır? Mesela Türk Cumhuriyetleri ile Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Bosna, Türkçe konuşan ülkelerle ortak bir Türk Devletler Topluluğu (TDT) düşünürler mi? Yoksa eğer, bunu da biz söylemiş olalım da acilen başlasınlar.

Ne yazık ki umudum yok. Bölmeyi iyi becerirsiniz. Birleşme, bütünleşme konusunda, sınıfta kaldınız. Türk halkı bu ampul yandıkça, senin bugünün ve geleceğin kararıyor.



Attila A. Arsan

HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ

Gen. Bşk. Yrd.

Medya ve Propaganda Başkanlığı






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı