"HEP BİRLİKTE HER FELAKETTEN DAHA BÜYÜĞÜZ"

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için kolları sıvadı.

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için kolları sıvadı. 

Kurum olarak henüz bir aylık geçmişi olan Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü Kurucu Müdürü Süreyya ERAY yaptığı açıklamada; “Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı bir eğitim kurumu olarak ocak ayı itibarı ile kuruluşunu tamamlayıp faaliyetlerine başlamıştır. Şehrimizin kültürel mirasını yaşatmak, zenginliklerini gelecek nesillere usta-çırak ilişkisi içinde aktarmak başlıca hedefimizdir.” Dedi. 

Eray, deprem felaketinin milletimizi derinden sarstığını, Türk milletinin tek yürek olarak elinden geleni yaptığının altını çizerken şunları söyledi; “Milletçe hepimizi derinden sarsan deprem felaketinde devletimizin sağlamış olduğu imkânları sonuna kadar kullanmak zamanıdır. Bu bağlamda, afet bölgesinde soğukla mücadele eden kahramanlarımız ve kıymetli vatandaşlarımız için uyku tulumu dikiyoruz. Yeni kurulan kurumumuzun personel sayısı sekiz olmakla birlikte bir araya geldiğimiz yetmiş kadar gönüllümüzle  “HEP BİRLİKTE HER FELAKETTEN DAHA BÜYÜĞÜZ ”  sloganıyla yola çıktık. 

Hazırlık ve planlamalarımızın ardından öncelikle sanayi tipi dikiş makinesi, overlok makinesi kullanabilen gönüllülerimizle bir araya geldik. “Gün birlik olma günüdür” diyerek uyku tulumlarımızın dikimine başladık. 

İlk gün itibarı ile dikimi tamamlanan uyku tulumlarını, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Kahramanmaraş ilimize gönderdik. Çalışmalarımız bundan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün desteği ve yönlendirmeleri ile artarak devam edecektir. Kurum olarak hedefimiz, üretimimizi artırıp diğer illerimizin ihtiyaçlarına da bir nebze olsun fayda sağlayabilmektir. 

Bu zorlu süreçte bize destek veren, yanımızda olan Milli Bakanlığına ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne, Balıkesir Valiliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne; malzeme temin eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne, Altıeylül Belediye Başkanlığına, yanımızda olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü borç biliyoruz. Tabii ki ne kadar büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gösteren emek veren tüm gönüllülerimize minnetlerimizi sunuyoruz. 

Hep birlikte en hızlı şekilde bu büyük yarayı saracağımıza yürekten inanıyoruz. “ Dedi.



Anahtar Kelimeler: " BİRLİKTE FELAKETTEN BÜYÜĞÜZ"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı