Hep başka bahara

Hep başka bahara

Paşalimanı´nın beklentileri umut olmaktan çıktı

Paşalimanı Muhtarı Ziya Aykaç 5 yerleşim alanından oluşan Erdek-Paşalimanı adasının içimizdeki uzak olmaktan yorulduklarını söyledi.

Yaz ile kış nüfusundaki önemli değişimiz pozitif olumluluğu yanı sıra, önemli olumsuzlukları beraberinde getirdiğini, Paşalimanı adası sakinlerinin eğitimden sağlığa, ulaşımdan üretime her daim eksik yaşam koşullarının ana karada mevcut birçok teknik ve modern olanaklardan da mahrum yaşamak durumunda kalmalarından kaynaklandığını söyledi.

Paşalimanı Muhtarı Ziya Aykaç ?Orada bir köy var uzakta, gitmesek te, görmesek de, O köy bizim köyümüzdür.? Diye yazılan dizelerin günümüze uyarlanmış en doğru Paşalimanı adası tanımlaması olduğunun altını çizerek, çocuklarını iyi öğretmenlerde okutabilmek için kış aylarında göçebe hayatı yaşayan insanların çaresizliği, mali ve zaman kaybının normal süreçte de geri kazanılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Bireysel anlamda yaşamın ayrılmaz parçası olmazsa olmazlarını tek tek saymanın kendilerini umutsuzluğa terk ettiğini ifade eden Muhtar Aykaç, Paşalimanı insanının ana karadan pahalı olan yaşamlarının kış aylarında yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile bazen günlerce ekmek dahi temin edemediklerinin unutulmamasını istedi.

Doğa anlamında zengin bir coğrafya ya sahip olmalarına karşın yüksek oranda katma değer üretip yaz kış nüfusunu dengelemek adına istihdam olanağı yaratacak bir tesisin büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Muhtar Ziya Aykaç ?Yakındaki uzak olmaktan yorulduk, çok şey mi istiyoruz, biraz olsun çocuklarımız ile birlikte, yarınlara umutla bakmak.? Diyerek serzenişte bulunurken amacının birilerini eleştirmek, birilerini küçük düşürmek olmadığını, sadece ve sadece Paşalimanı´na karşı farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: başka bahara
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli