Hentbolda yeni adres Çelikspor

Hentbolda yeni adres Çelikspor

Başkan Erhan Elmastaş," Kemal Hocamızla ‘Nerede kalmıştık?’ dedik ve sıfırdan başlamaya karar verdik” dedi.

Çelikspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Erhan Elmastaş düzenlediği basın toplantısında Çelikspor Kız Hentbol Takımının kurulduğunu açıkladı. Elmastaş: “Bandırmaspor’un liglere katılmama kararının ardından Kemal Hocamızla ‘Nerede kalmıştık?’ dedik ve sıfırdan başlamaya karar verdik” dedi.

Gar Kafe-Mutfak ’ta düzenlenen basın toplantısına Çelikspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi olan Erhan Elmastaş ile Çelikspor Kız Hentbol Takımı Antrenörü Kemal Taşkın katıldı.

ELMASTAŞ: KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM

Konu ile ilgili bilgi veren Elmastaş: Bandırma Çelikspor Kulübü 1953 yılında kurulmuş ve bugüne kadar amatör futbol branşında faaliyet göstermiş, 89-90’lı yıllarda basketbolda büyük başarılara imza atmış, il şampiyonlukları yaşamış bir takımımız vardı. Daha sonra futbolla devam ettik. Şu anda voleybol ve altyapı amatör futbol olarak faaliyetlerine devam ediyor. Geçen hafta yönetim kurulumuzun toplantısında oybirliği ile alınan karar neticesinde bayanlar hentbol takımını kurma kararı aldık ve müracaatlarımızı yaptık” dedi.

Elmastaş: “Bildiğiniz gibi Bandırma’da hentbol 2014-2015 yıllarında Şehit Bedir Karabıyık İlkokulunda Kemal Taşkın hocamızın gayretleriyle başlamış, daha sonra 2015-2016 yılları arasında Bandırmaspor bünyesine dahil olmuş 2.lig ve 1. Ligde mücadele etmiştir. Ancak bu yıl Bandırmaspor Kulübünün almış olduğu karar neticesinde liglere katılmama kararı aldılar ve 1.ligde mücadele eden kızlarımız otomatik olarak 2.lige düştü. Biz de ‘nerede kalmıştık’ dedik, Kemal hocamızla oturduk ‘Çocuklarımıza nasıl sahip çıkarız, boş vakitlerini nasıl değerlendiririz, hem spor yaptıralım hem de Bandırma’nın adını hentbolda yeniden duyuralım’ dedik. Mayıs ayında yapılacak bölgesel seçmelere hazırlanmaya başladık. Takımın tamamı Bandırma ve Gönen’deki ortaokul ve lise düzeyindeki kızlarımız oluşturuyor. Şu anda Bandırma’da 120 civarında lisanslı hentbol oyuncusu var. Bu geçmişteki çalışmalarımızın bir ürünü… O kuşaktan 5 kızımız şu an Beden Eğitimi Spor Yüksekokullarında öğrenim görüyor. Bu hentboldaki başarılarının bir sonucudur. Bandırma Çelikspor olarak Mayıs ayında 2. Lige çıkacağımıza inanıyoruz. Voleybol kızlar liginde 20 kızımız var, futbolda U-17, U-19 ve A Takım büyükler amatör kümede toplamda 40 sporcumuz bulunmakta. Bu çocuklarımızın ayakkabı dışındaki tüm eşofman ve diğer ihtiyaçları şu an içinde bulunduğumuz Gar Kafe’den gelen gelir ile sağlanmakta. Tüm maliyetleri yönetim olarak karşılamaya hazırız. 2. Ligde ortalama 80 bin Türk lirası bir masraf ön görüyoruz. 1. Lige çıktığımızda önceden takımımızda oynayan, yetişmiş kızlarımız vefa duygusu ile bedelsiz veya sembolik bedellerle oynamaya hazır” dedi.

TAŞKIN: HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Çelikspor Kız Hentbol Takımı Antrenörü Kemal Taşkın: “Daha önce yaptığımız çalışmalar ile belirli bir yere geldik. Türkiye’de hentbol camiasında Bandırma’nın adını duyurduk. Şimdi ‘Bandırmaspor hentboldan çekildi, hentbol bitti’ diye kimse düşünmesin. Ben Beden Eğitimi Öğretmeniyim ve okullarda çalışmalarımız zaten devam ediyor. Şu an Bandırma Ortaokuluna tayinim çıktı ve orada en azından alt yapılarda için uygun olan bir spor salonumuz var. Bölgede yaptığımız çalışmalar neticesinde bize duyulan bir güven var. Başta Erhan Elmastaş olmak üzere bizi Çelikspor bünyesine katan ve destek kararı alan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu zamana kadar yaptıklarımız var, yapacaklarımız var. ‘Bir toplumu eğitmek istiyorsanız önce kadınları eğitmeniz gerekir’ sözünü ilke edindik. O yüzden kızlarımız bizim için daha değerli. Elimizden ne geliyorsa hiçbir çıkar beklemeden tüm enerjimizi Çelikspor için harcayacağız. İlk başlarken şunu demiştik; Avrupa Kupası Bandırma’ya gelecek. Hedefimizden şaşmadık, bu yolda devam edeceğiz. Biz oluruz olmayız bilemeyiz ama Bandırma hentbolu için hedef bu.”

SPOR SALONU SORUNU ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Spor salonu sorununun en büyük sorunların başında geldiğini belirten Taşkın: “Biz imkânsızlıklar içinde bu işe başladık. Okul koridorlarında antrenman yaptık, okul bahçesinde beton sahalarda antrenman yaptık. Erdek’te maç yaptık, körfeze gittik maç yaptık. Evet, Bandırma’nın hentbol takımı var, 120 kız hentbolcumuz var ama salonumuz yok. Bu konuda kamuoyu oluşturmak gerekiyor, sürekli gündemde tutmak gerekiyor” dedi. Erhan Elmastaş: “Önceki dönem Belediye Başkanımız Dursun Mirza spor salonu konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Umarım Tolga Başkan da bu çalışmaları devam ettirir. Bandırma’da bu kadar takım var ama yeterli salon yok..  Amaç sportif başarıdan ziyade bu kızların spor yapması ve buradan aldıkları güçle eğitimlerine devam etmesi” diye konuştu. Ozan ERTUĞRUL



Anahtar Kelimeler: hentbolda yeni adres çelikspor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli