Hem sağlığından, hem de parasından oldu.

Hem sağlığından, hem de parasından oldu.

Geleceğinin güvencesi olan parası tedavülden kalkınca bir çanta değersiz kâğıt parçasının sahibi oldu.

Geleceğinin güvencesi olan parası tedavülden kalkınca bir çanta değersiz kâğıt parçasının sahibi oldu.

Hayrettin Balkan (63) hayret edilecek bir süreç sonrası hem sağlığını, hem de geleceğinin teminatı parasını kaybetti.

Bandırmalı Hayrettin Balkan yıllarca Türktelekon ve özel ekmek fırınlarında çalışarak kazandığı birikimi sağlık nedeni ile müdahale olanağı bulunmadığı bir süreçte yaşanan tedavül onun yıllarca biriktirdiği parasını pul etti.

Ayni zamanda epilepsi hastası olan Hayrettin Balkan bypass ameliyatı için yattığı hastanede kendisine 4 sten takıldı, 3 kez felç oldu. Aylarca yatağa bağlı olarak yaşamak durumunda kaldı.

Talihsiz adamın elinde olmadan yaşadığı zor günler sadece sağlığını almakla kalmadı, bu süreçte Türk Parası TL tedavüle uğradı.

Geleceğinin teminatı birikimlerini dönemin Refah Partisi Merhum Genel Başkanı Necmettin Erbakan tarafından armağan edilen Bond çantada biriktiren Hayrettin Balkan uzun ve yorucu nekaat süreci ardından sağlığına kavuşup ayağa kalktığında ilk iş olarak adına oluşan borçlarını ödemek üzere bond çantasında biriktirdiği 350 bin (TL.)’yi kullanmak isteyince korkunç gerçekle yüz yüze geldi.

Hayrettin Balkan’ın yıllarca çantasında topladığı paralar yaşanan tedavül sonucu değerini kaybetmişti.

Tedavülden kalkan TL’nin değişim sürecinin de dolması üzerine talihsiz adamı sadece hastalık değil, birde yılların birikimi parasının kaybetmiş olmanın talihsizliği yakmıştı.

Bandırma’da yaşayan Hayrettin Balkan, Bandırma Manşet’e yaptığı açıklamada yaşamın kendisinden aldığı sağlık ve ekonomik gerekçeler nedeni ile zaman zaman ekmek almaya kudreti olmadığını, tek umudunun ise hayırsever bir koleksiyoncunun tedavülden kalkan paralarını iyi bir karşılıkla satın almasıydı.



Anahtar Kelimeler: sağlığından parasından .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı