Hedefte Tıp Fakültesi var

Hedefte Tıp Fakültesi var

Bandırma Üniversitesi 13 bin öğrenciye doğru

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, düzenlediği basın toplantısında üniversitenin son durumu hakkında bilgi verdi. Üniversite bünyesinde bir tıp fakültesi kurulması için görüşmeler yaptığını belirten Özdemir ?Tıp fakültesinin zamanı geldi? dedi.

Özdemir üniversite konusunda şu bilgileri verdi; ?Rektör yardımcısı olarak Prof. Dr. Suat Uğur göreve başladı. Bundan sonra bizimle birlikte çalışacağız. 17 Eylül´de üniversitemizin açılışı olacak. Tabi biz hazırlıklarımıza başladık. Bugün üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyoruz. 4 yılı geride bıraktık. Puanların yükselmesi demek daha çalışkan öğrenci gelmesi demek. Dört gözle bekliyoruz. Bu yeni dönem daha iyi hazırlandık. Ciddi bir kampanya dönemi yaşadık. Bir tanıtım videosu vardı. İlk birkaç günün içinde 5 milyonun üzerinde izlendi. Televizyon konuşmalarımız oldu. Bundan sonra her 17 Eylül´de üniversite açılışı yapıp Bandırma ve Çevresi Sempozyumu düzenlemek istiyoruz. 20 Eylül´de de Adalet Meslek Yüksek Okulumuzun açılışı var. Çatı katımızda bitmek üzere 1800 metre kare kütüphanemiz var. İdari ve hoca odalarımız var. Ekim sonuna doğru açılışını yapalım diye düşünüyoruz.  Ek bina inşaatımız ile 17 sınıf ve 7 laboratuvar olacak bunlar bitiğinde 30´a yakın laboratuvarımız olacak. 3-5 Eylül arası e-kayıt dönemi başlayacak.?

/resimler/2018-8/30/0152485129335.jpg

            BU YIL ÖĞRENCİ SAYISI 13 BİN OLACAK

Öğrenci sayıları konusunda da bilgi veren Özdemir, ?11 bin civarı öğrencimiz vardı. Bu yıl 3 bin civarı kontenjanımız var. Yabancı öğrenci ve yüksek lisans öğrencimiz var bununla birlikte 4-5 bin kontenjanımız oluyor. Geçen yıl ön lisanlarda ülke genelinde doluluk yüzde 50´de kalmıştı. Buna rağmen bizim öğrenci sayımız 13 bin olacaktır. İlerleyen yıllarda da sayımız 20 bine ulaşacak. Eksiğimiz kalmadı çok şükür. 83 programımız var. Bu cuma günü iki programımız da YÖK´ten gelecek ve sayı 85 olacak. Akademisyen sayımız artıyor. Yabancı akademisyenlerimizde var. 260 civarı akademisyenimiz var. 3 enstitümüzde artık tamamen faal durumda. Yüksek lisan öğrencileri alıyorlar. Yabancı öğrenciyi getirme hedefimiz vardı. Bu hedefe ulaştık. Bu konu emek istiyor. 5 bin civarı başvuru oldu. Biz bu öğrencilerden bir kısmını seçtik. 600 civarı 35 ülkeden yabancı öğrencimiz olacak. Yabancı öğrencilerimize Bandırmalılarımız da yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yüzde 10 yabancı öğrenci hedefimiz var. Öğrenci memnuniyet araştırmalarında da sürekli yükseliyoruz. 250 üniversite içinde 100´lerdeyiz. Kampüsümüz bittiği zaman biz 40´lara geliriz. İki inşaatımız mayıs ayında bitecek. Kalkınma Bakanlığından 3 yatırım istedik. 100 milyon bir yatırım 3 yıllık bir yatırım bu. 2 doktorlu bir sağlık merkezi olacak. KYK ile ilgili işler yolunda gidiyor. Ekimde ihale yapılacak. 1300 kişilik yurt yapımı da kasım da başlar. Bu yıl tıp fakültesi olsun diye gayret göstereceğiz. Bölge milletvekilleri ile konuyu görüştük,  artık zamanı geldi.? diye konuştu.

/resimler/2018-8/30/0153352942854.jpg



Anahtar Kelimeler: Hedefte Fakültesi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false