Hazineye ait tarım arazileri kiralanacak

Hazineye ait tarım arazileri kiralanacak

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanacağı bildirildi.

Bandırma Milli Emlak Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanacağı bildirildi.

Açıklamada,  4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Konusunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun ek 6´ıncı maddesinde, ?İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazine´ye ait tarımsal amaçla kullandığı 31/12/2017 tarihinden önce Bakanlıkça tespit edilen ve başvuru tarihi itibarıyla kullanımlarının hâlen devam ettiği belirlenen kullanıcılardan, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde bu arazileri doğrudan kiralamak için başvuruda bulunanlara ecri misil borçları bulunmaması şartıyla cari yıl ecri misil bedelinin yarısı üzerinden on yıla kadar doğrudan kiralanabilir? hükmüne işaret edildi.

Hazineye ait tarım arazilerini, 31/12/2017 tarihinden önce en az üç yıl süreyle tarımsal amaçla kullananlar ve kullanımları hâlen devam edenler, kiralamak için başvurabilecek.

19/12/2018 tarihine kadar Bandırma Milli Emlak Müdürlüğü, Hacıyusuf Mahallesi İstiklal Sokak, No:5 Hükümet Konağı/Bandırma adresine başvuru yapılabilecek.

10 yıla kadar kiralama gerçekleşebilecek. Kira bedeli, ilk yıl için cari yıl ecri misil bedelinin yarısı, takip eden yıllar için ise bu bedelin(Tarım ÜFE-bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle belirlenecek. Hazineye ait tarım arazilerinin kiraya verilmesinde geçici teminat alınmayacak.

Son başvuru tarihi ise 19/11/2018 olarak belirlendi.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli