HAYVANLARDA "PASAPORT" OLACAK

HAYVANLARDA

Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden Müdür Recep Özbudak, "Her bir hayvan için pasaport çıkartıp sevk işlemlerini bu pasaporta göre gerçekleştireceklerdir"




_________________________________________/ Enver DOLGUN- EDREMİT

Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü köy muhtarlarına "Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Yönetmeliği" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden Müdür Recep Özbudak, "her bir hayvan için pasaport çıkartıp sevk işlemlerini bu pasaporta göre gerçekleştireceklerdir" dedi.


Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçeye bağlı 26 köy muhtarlarına "Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Yönetmeliği" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı ve kulağına küpesi takılan buzağıların 14 gün içinde İlçe Müdürlüğü`ne müracaat edip "pasaportlarını" almak zorunda olduğunu açıkladı.

Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden Müdür Recep Özbudak, 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelik hakkında bilgilendirilmek üzere Kaymakamlık Toplantı Salonunda, Havran Belediyesi, Büyükdere Belediyesi, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ve Köy Muhtarlarıyla toplantı düzenleyip konu hakkında geniş bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantısına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak yanı sıra Veteriner Hekim Adnan Şahin, Veteriner Hekim Mehmet Gezer ve Veteriner Sağlık Teknisyeni Burak Kayan konu ile ilgiliaçıklamalarda bulundu.

5996 sayılı kanun gereği "Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre canlı hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde menşe şahadetnamesi kullanılmayacağı belirtilerek belediyeler ve köy muhtarlıklarına dağıtılan menşe şahadetnamelerinin toplanması istenmektedir" Muhtarlarımız artık "menşe şahadetnamelerini" kullanmayacakları açıklandı.

Muhtarlar ellerinde bulundurdukları kullanılmış ve kullanılmamış menşe şahadetnameleri İlçe Özel İdare Müdürlüğü`ne tutanak ile teslim edecekleri bilgisi verildi.

Büyükbaş hayvanlar için yetiştiriciler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden her bir hayvan için "Pasaport" çıkartıp bundan sonra sevk işlemlerini bu pasaport ile sevklerin gerçekleştireceği bildirilirken, doğum, ölüm, alım, satım ve kesim olduğu zaman bir hafta içinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne bildirmek zorunluluğu getirildi.

Küpesi takılan buzağıların 14 gün içinde İlçe Müdürlüğü`ne müracaat edip pasaportlarını almak zorundadırlar. Süresi içinde yapılmayan bildirimler için İdari Para cezaları bulunmaktadır.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN SEVKLERİ

İlçemiz, köyleri ve beldeleri arasında büyükbaş hayvan alım satımlarında hayvan sahipleri kendi adının soyadının yazdığı pasaportun arkasını köylerde muhtarlarına beldelerde ve ilçe merkezlerinde belediyede görevli personele mühürletmek zorundadır...

Muhtarlar ve zabıtalar başka il ve ilçelerin pasaportunu mühürleyemez...

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SEVKLERİNDE "MENŞE KÂĞIDI" YERİNE "NAKİL BELGESİ"
Küçükbaş hayvan sevklerinde "Menşe Kâğıdı" yerine "Nakil Belgesi" kullanılacaktır. Küçükbaş hayvan küpe numaraları yazılı olan nakil belgesi hayvan sahibi tarafından 2 nüsha olarak düzenlenir köylerde muhtar tarafından belde ve merkezlerde görevli zabıta memurları tarafından nakil belgesinin arka tarafı mühürlenip imzalandıktan sonra nakilleri yapılacak.

ARIKOVANI SEVKLERİNDE "NAKİL BEYANNAMESİ"

Arı sevklerinde "Nakil Beyannamesi" kullanılacaktır. Köylerde muhtarlara, belde ve merkezlerde görevli zabıta memurları tarafından mühürlenip imzalanacaktır. Ayrıca arı kovanı sahipleri sevklerde "Konaklama Belgesi ve Arı Vize Belgesini" nakil beyannamesine eklemek zorunda oldukları açıklandı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli