Haydarçavuş`ta Hancıoğlu dönemi.

Haydarçavuş`ta Hancıoğlu dönemi.

35 Yıllık Hayrettin Karaca muhtarlığını deviren Nur Hancıoğlu, elinde çiçekle gittiği Hayrettin Karacan`ın elini öptü Mührü teslim aldı.

Bandırma`da son yıllarda toplum liderliğine soyunan birçok bayan hedeflerine ulaşamazken Haydar Çavuş mahallesinde Nur Hancıoğlu, 35 yılllık Muhtar Hayrettin Karacan`ın saltanatına son verdi.

Bugüne dek bir çok aday adayının rakip olduğu Hayrettin Karacan, aktif çalışma yapmadan rakiplerini dize getirirken bu kez durum öyle olmadı ve Haydar Çavuş mahallesi doğumlu Nur Hancıoğlu ısrarlı bir çalışma programı ile önce mahalle sakinlerinin ezici çoğunlukla oyunu, ardından İlçe seçim kurulundan Mazbatasını, daha sonra da elinde çiçeği ile geldiği haydar Çavuş Mahallesi Muhtarlığında elini öptüğü Hayrettin Karacan`dan muhtarlık mührünü aldı.

Yeni Muhtarlı ofisini Evyapan ilk okulu karşısına kuran Nur Hancıoğlu uzun ve yorucu bir seçim maratonunu zaferle noktalamanın sevincini birlikte mazbata aldığı azaları

Sinan Kuzgunkaya,  Serkan Gümüştabak, Aysen Karakaya,  Aysen Özdelikanlı Karakaya ve Fisun Bingül Koyuncuoğlu ile pasta keserek kutladı.

Çiçeği burnunda Haydar Çavuş mahallesi muhtarı Nur Hancıoğlu elini öptüğü eski muhtar Hayrettin Karacan için ``O bizim mihmandarımız, kendisi her daim başımızın üzerindedir, amaç ona rakip olmak adına bir mücadele değildi. doğup büyüdüğüm mahallemde günün şartlarına uygun çağdaş, teknik ve teknolojinin kullanıldığı, mahalle sakinlerinin daha seri ve mevzuatlara olan ilgisi ile yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyulduğundan aday olduk, tüm aza arkadaşlarım ve ben eski Muhtarımız Hayrettin Karacan`ı en az bir baba kadar severiz, kendisi bizim her daim sitayiş ağzımıza aldığımız bir şahsiyettir.`` dedi.

Haydar Çavuş Mahallesindeki muhtarlık devir tesliminde eski muhtar Hayrettin Karacan ile yeni Muhtar Nur Hancıoğlu eski fotoğraflara bakarak anı tazelediler.

Hayrettin Karacan, yeni muhtar Nur Hancıoğlu`nu tebrik ederek başarı dileğinde bulunurken Bandırma`da kroniksel belgelenmiş sosyal demokrat kimliği ile 1940-50-60 lı yıllarda kayınpederi Erol Hancıoğlu`nun CHP Bandırma ilçe Başkanı olarak hep yanında ve destekçisi olduğunu, bu başarılı dayanışma sonucu bir çok seçimde CHP nin Bandırma`da yerel seçimleri kazanmasını sağladıklarını söyledi.

Karacan, 35 yıl Muhtarlık yaptığı Haydarçavuş mahallesini demokratik bir mücadele ile kendisine karşı zafer kazanan eski bir dava arkadaşının gelinine teslim etmekten onur duyduğunu söyledi.

 

 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı