Hayata dair bir tebessüm yeter

Hayata dair bir tebessüm yeter

Erdek'li Muhtarlar ilçenin renkli simalarından engelli aşçı Memet'e akülü sandalye armağan etti.

Aslen Bandırma, Kuçcennet'li olmasına karşın uzun yıllar Erdek'te marka mekanlarda aşçılık yaptığı için çevresi tarafından "Aşçı Memet" olarak tanınan Mehmet Gökgül rahatsızlığı nedeni ile sol bacağının diz kapak altından kesilmesi ile yaşama karşı birince derecede engelli olmuştu. 

Tüm olumsuzluklara rağmen renkli kişiliği ve hayata olan bakışı onu kısa zamanda bordo beyaz sevgisi ile futbol dünyasının sevilen isimleri arasında yer almasına neden olmuştu. Özellikle Bandırmaspor maçlarında karşılaşmaları saha içinden izlemesi, bir çok golden sonra golcülerin ona koşması, sevinçleri onunla paylaşması, kazanılan puanlara uğurlu geldiği söylemlerine neden oldu.

Öyleki başta Başkan Onur Göçmez dahi bir çok karşılaşmadan önce sahada gördüğü aşçı Memet'ten şans almaya başladı. Aşçı Memet'in fiziksel engeline rağmen hayata olan bakışı, birçok kimsenin yanı sıra CHP Erdek ilçe Başkanı Hale Tuna'nın kendisine bir adet Akülü sandalte armağan etmesi ile başladı. Mevcut akülü aracın deforme olması ardından, sosyal yaşam ve çevre ile ilgili performansı düşen Aşçı Memet, yeni bir akülü sandalye talebini Erdek Muhtarlar derneği Başkanı Semra Baycan'a iletti.

Başkan Baycan, Erdek'in renkli siması Aşçı Memet'ten gelen talep'i yönetimine taşıdı ve kendi olanakları ile temin edilen bir adet icat yeni Akülü sandelye bugün Mehmet Gökgül'e teslim edildi.

Erdek Muhtarlar derneği Başkanı Semra Baycan beraberinde yönetim kurulu üyeleri İsmail İşler ve Ali Aydın ile birlikte yeni akülü sandalyeyi teslim ettikleri Aşçı Memet'e hayırlı olması temennisinde bulunarak, gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşların beklentilerine çözüm üretmenin insana ayrı bir huzur verdiğini kaydetti.

Başkan Semra Baycan:"Tüm olumsuzluklara rağmen yaşama olan pozatif enerjisi ile insanların sempatisini kazanan Aşçı Memet'in yaşamını kolaylaştırıcı küçük bir dokunu ile yüzünce beliren tesessüm bizim insanlık onurumuzdur." dedi.



Anahtar Kelimeler: Hayata tebessüm yeter
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı