Havutça'dan Liglerin başlamasına tepki

Havutça

Bandırmaspor Kulübü Basın Sözcüsü Namık Havutça: “Mayın tarlasında futbol oynanır mı?”

Bandırmaspor Kulübü Basın Sözcüsü Av. Namık Havutça, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig, 1., 2. ve 3. profesyonel ligleri 12 Haziran’da başlatma kararına tepki göstererek, “Mayın tarlasında futbol oynanır mı?1 dedi.

Koronavirüs salgınını hâlâ sürdüğü bir ortamda ligleri başlatma kararını yanlış bulduklarının altını çizen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu ortamda takımları sahaya sürmek, mayın tarlasında futbol oynamaktan farksızdır. Futbolcuların sosyal mesafeyi koruması söz konusu değildir. Çünkü futbol bir temas oyunudur. Zaten Kulüpler Birliği’nde bulunan kulüplerin yüzde 73’ünün de bu ortamda liglerin oynanmasına karşı olduklarını biliyoruz. Diyelim ki, maçlar başladığında bir takımın oyuncusunda Kovid 19 belirlendi. O zaman tüm takım oyuncuları, hatta maç yaptıkları rakip takımın oyuncuları da karantinaya alınacak. Futbol Federasyonu’nun, maçlara çıkacak takımlardan istediği sağlık ve hijyen önlemlerini özellikle 2. ve 3. liglerde oynayan takımların ekonomik açıdan karşılamalarına olanak yok.”

Bandırmaspor Kulübü olarak federasyondan, liglerin bugünkü durumuna göre tescil edilerek lider durumda bulunan takımların şampiyonluklarının tescilini istediklerini, bu takımlardan sonra gelip zirve mücadelesi veren diğer takımlar için kısaltılmış bir play-off’un, belirlenecek bir kentte oynanmasını önerdiklerini belirten Havutça, “Federasyonun, bu yanlış kararından dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Havutça' Liglerin başlamasına tepki
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli