Havutça`dan gündeme ilişkin basın toplantısı

Havutça`dan gündeme ilişkin basın toplantısı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ``Borlar Türkiye'nin en büyük hazinesidir.!!``




CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça parti binasında düzenlediği basın toplantısında, borların Türkiye'nin en büyük hazinesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:


`` Şu anda rezerv bakımından dünyanın  yüzde 72 rezervine sahibiz.Rakamlarla bor analiz eden milletvekili Namık Havutça, dünya tüketiminden aldığı pay  11 yılda yüzde 29 dan yüzde 47'e yükseldi. Bürüt karı 135 milyon dolar dan 508 milyon dolara çıktı. 4 yıl içersinde 702 milyon dolara  10 yıllık hedefi de 2,5 milyar dolar. 5,5 milyon ton üretim ve şu anda 3 bin insanın çalıştığı Bandırma'da bin insanın ekmek yediği ve yakın bir gelecekte 7 trilyon dolar bir varlıktan söz ediliyor. Silah sanayinden, uzay sanayine, çelik yelek yapımından kurşun geçirmez yeleğe, her türlü geleceğin dünya dengelerini değiştirecek çok önemli stratejik öneme sahip borlar.

Şimdi böylesine hazinen varlığını biz.  Özel imtiyazlı şirketlerin yerli yada yabancı bunların eline gitmesini kabul edebilir miyiz.?

‘'Borlar halkındır, halkın kalmalıdır.'' diye konuşmasını sürdüren Havutça,''Parlamentodan çıkan kanunla her şeyi değiştirme gücüne sahip olan devlet, borları işletmekten acizmidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.  Biliyoruz ki bunun arkasında uluslararası rant var. Uluslar arası imtiyazlı şirketlerin Türkiye'ye baskısı var.  Türk halkının buna direneceğine inanıyoruz.  Borlar sadece Bandırma'nın, Bigadiç'in Balıkesir'in Susurluk'un değil. Borlar Anadolu halkının tamamının malıdır. İzmir'inde, Van'ında,,Samsun'unda ,Antalya'nın da malıdır. Çünkü oradan çıkacak zenginliği biz Türk halkına vermek zorundayız. Eğer siz bunun yolunu ABD şirketlerinin, İngiliz şirketlerinin kasasına çevirirseniz, bu Anadolu halkına en büyük ihanettir. Bizim duruşumuz buradadır. `` dedi.

Basın toplantısında, Balıkesir'in büyük şehir olmasına itirazları olmadığına da işaret eden Milletvekili Namık Havutça,'' Balıkesir'in büyümesini, gelişmesini yürekten arzu ediyoruz. Ama bunu yaparken, şu andaki dünya çağdaş, yerel yönetimden konseptini anlayışına uygun olmayan bir şekilde, oraya artık kendisi gibi büyük şehir haline gelmiş, kendisi çevresiyle beraber potansiyel bir lider haline gelmiş bir kenti önünü kesecek şekilde ,büyük şehir olarak Balıkesir'e bağlamak ne bilimle, ne çağdaş yönetim anlayışına uymaz.

Ben sayın genel başkanım Kılıçdaroğlu'nun onayını alarak, bende Bandırma'nın il olmasıyla ilgili bir kanun çalışması başlattım. Bu bölgenin evlatlarının geleceğidir.  Bandırma zaten filen gelişmişliği bakımından il statüsünde gibi çalışan bir yerdir. Güney Marmara'nın parlayan yıldızıdır. Bizde 135 arkadaşımız kanun teklifine destek vererek Bandırma'nın bu hayalini gerçekleştirmeye çalışacağız. `` dedi.

Toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel,  CHP geçici ilçe yönetim kurulu ve il genel meclis üyeleri de katıldı.


CHP ilçe başkanı Ertan Erengin yaptığı konuşmada 31 Mart`ta gerçekleştirilecek kongre öncesi tüm hazırlıkları yaptıklarını, Medya`daki iddialrın aksine, yönetim olarak demokratik bir seçim geçirilmesi için ellerinden geleni yaptılarını söyledi.
Erengin istifa eden eski yönetim ile el ele konğreye gideceklerinin altını çizerek eşitlik ilkesinden taviz vermediklerini ancak şu anda kendilerine sadece bir ismin adaylağının açıklandığını belirtti.



Başkan Sedat Pekel`de son günlerin gerek genel gerekse mahalli gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pekel özellikle Parti içi mücadele bulunduğunu ancak fikir ayrılığı olmadığını belirterek, Bu uzlaşma zemininin 2009 seçimlerinde gerçekleştiğini ve katılınılan iki seçimde de Bandırma olarak büyük üstünlük sağladıklarını ifade etti.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli