Havutça`dan Büyükşehir`le ilgili önerge

Havutça`dan Büyükşehir`le ilgili önerge

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinginde 13 İl 'e sözünü verdiği büyükşehir vaadiyle ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.




CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinginde 13 İl 'e sözünü verdiği büyükşehir vaadiyle ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi tarafından hazırlanan kanun tasarısının hangi aşamada olduğunu araştıran Havutça, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede tasarının nasıl şekilleneceğini sordu. Havutça, Kamuoyunun özellikle Balıkesir halkının merakla beklediği tasarının Başbakanın büyükşehir sözü verdiği illere
ekonomik ve sosyal avantaj ve dezavantajlarının yeteri kadar anlatılıp anlatılmadığının yanıtlanmasını istedi.


Havutça'nın soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Av. Namık HAVUTÇA

Balıkesir Milletvekili

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, nüfusu 750 bini aşan Balıkesir, Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin bu yıl çıkarılacak yasayla büyükşehir olacak. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinginde duyurduğu Nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısı” ile ilgili çalışmalar kamuoyunda merakla beklenmektedir. Buna göre;

1.TÜİK'in açıkladığı 2011 yılına ilişkin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre tasarı nasıl şekillendirilecektir?

2.Sayın Başbakanın Büyükşehir olma sözü verdiği illerde ekonomik ve sosyal avantaj ve dezavantajları halka yeteri kadar anlatılmış mıdır?

3.Büyükşehir olacak iller arasında adı geçen Balıkesir büyük bir coğrafyaya sahiptir. Hazırlanan tasarıda Balıkesir büyükşehir” mi yoksa bütünşehir” olarak mı düzenlenmektedir?

4.Balıkesir'de; Güney Marmara bölgesinde hızla büyüyen ve gelişen Bandırma ilçesi, Körfez bölgesinde Edremit ilçesinin dinamikleri değerlendirildiğinde büyükşehir tasarısı kapsamında bu ilçelerimizin durumu nasıl düzenlenecektir?

5.Balıkesir'de eğer bütünşehir uygulamasına gidilecekse ilin coğrafik durumunun büyük bir sorun ortaya çıkarabileceği ve bunun aşılması için ek çözümlemelere gidilebileceği konuları ne kadar araştırılmıştır?

6.Bölgedeki ilçe ve belde belediyelerinin kapatılması konusunda makul çözüm yolları aranmış mıdır? Bu konuda nasıl bir konsensüs izlenecektir?”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli